Administracions

L’Ajuntament aprova un protocol per intervenir en ocupacions a immobles

El document formalitza el treball iniciat el 2016 i estableix la coordinació dels serveis municipals

La junta de govern de Terrassa ha aprovat un protocol d’intervenció municipal en cas d’ocupacions i usos irregulars d’immobles que alterin la convivència veïnal o l’ordre públic. El protocol formalitza el treball iniciat per l’Ajuntament el 2016, i vol detectar, prevenir i actuar davant les ocupacions il·legals d’una manera transversal i coordinada de tots els serveis municipals. L’objectiu és preveure els mecanismes d’intervenció municipal per evitar ocupacions irregulars que puguin generar riscos per a la seguretat i salubritat de les persones o problemes de relació ciutadana.

El document estableix mecanismes de detecció d’intents d’ocupació i problemes de convivència o conductes il·lícites generades per ocupants sense contracte. Pel que fa als mecanismes d’intervenció, recull les actuacions que duen a terme els serveis municipals implicats. Primerament, estableix un mecanisme d’atenció i informació a les persones propietàries i el veïnat, liderat per Polítiques Socials d’Habitatge, que coordina les accions amb la resta de serveis i, quan s’escau, amb altres administracions. També detalla les intervencions en cas d’intents d’ocupació definides al procediment de treball de la Policia Municipal, així com les que generen problemes de convivència o conductes il·lícites. Aquest apartat incorpora, a més, els mecanismes d’intervencions quan la propietat és gran tenidora o en els casos de perill imminent, on es podrà fer una declaració d’inhabitabilitat de l’edifici o ordenar el desallotjament cautelar immediat.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha explicat avui en la presentació del protocol que, des del 2016 l’Ajuntament “progressivament ha anat establint vies i canals per solucionar” les ocupacions delictives, “dins la legalitat amb la implicació i participació de diferents serveis municipals”. Per a l’alcalde, aquest pla posa de manifest “el lideratge de Terrassa en la gestió municipal de les polítiques d’habitatge i referma el compromís en no consentir cap tipus d’ocupació delinqüencial que pugui alterar la bona convivència als nostres carrers i places”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona