Administracions

Les consultes sobre les EMD de Campredó i Bítem seran el 8 i el 15 de novembre

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va anunciar ahir que les consultes populars per ratificar la creació de les futures entitats municipals descentralitzades (EMD) de Campredó i de Bítem seran el 8 i el 15 de novembre respectivament. Bel va voler aprofitar la visita del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, per recordar que l'objectiu de l'Ajuntament és tenir el vistiplau de la Generalitat perquè les noves EMD puguen estar constituïdes abans del final d'aquest mandat municipal. L'alcalde va afegir-hi que els expedients de les EMD, que es troben en fase d'exposició pública, ja no tornaran a passar pel ple si no hi ha al·legacions, però que aturarà el procés si els veïns dels dos pobles no les aproven. De fet, els resultats dels sondejos no són vinculants, però Bel va remarcar que la voluntat del govern tortosí és respectar l'opinió dels veïns de Campredó i Bítem. Així, l'Ajuntament ja ha aprovat el cens electoral per als dos sondejos, en què podran votar tots els ciutadans empadronats a Campredó i Bítem, sempre que tinguen la nacionalitat espanyola o la de qualsevol altre país comunitari. En total, són poc més de 1.000 electors a cada poble. «Les votacions es faran en l'horari habitual, de les 9 h a les 20 h, i amb les mateixes taules que quan hi ha altres eleccions», va recordar Bel.

Per la seua banda, el director general d'Administració Local va manifestar que les EMD de Campredó i Bítem compleixen els requisits per ser aprovades per la Generalitat. Segons Bassaganya, Tortosa ja parteix amb l'avantatge de tenir l'experiència de l'EMD de Jesús, i Campredó i Bítem tenen identitat pròpia com a pobles. A més, també va destacar l'existència d'un conveni marc que garanteix la viabilitat econòmica de les EMD, «ara i en el futur». De fet, Bassaganya va destacar que el model de Tortosa es podria exportar a altres llocs del país on també hi ha demandes de noves EMD. Governació podria començar a tramitar els expedients al febrer, que és quan hi ha prevista la pròxima reunió de la comissió de delimitació territorial. A banda, les noves EMD de Campredó i Bítem també hauran de passar el dictamen de la comissió jurídica assessora, abans d'aconseguir la resolució definitiva del govern. En aquest mandat, la Generalitat només ha aprovat dues de les 35 demandes d'EMD que tenia al damunt de la taula: l'EMD del Talladell, a Tàrrega, i l'EMD de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins