El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports demana que es canviï la normativa de construcció de línies

Afirma que la nevada ha posat de manifest les carències de la xarxa elèctrica

El col·legi va fer pública ahir una nota en què qualifica de «gravíssims» els danys que la nevada va produir a particulars i empreses, però també al turisme i a la imatge de les comarques gironines. En vista del conjunt d'opinions que s'han recollit aquests dies, el col·legi considera que la nevada va ser important, i més tenint en compte l'efecte del vent, però que «mai es pot considerar com a excepcional». El president del col·legi, Robert Lluís, defensava així aquest argument: «Es van ajuntar molts factors, però va nevar més a Olot que a la costa i no hi va caure cap torre. Podríem parlar d'una nevada atípica, però no pas excepcional com ha dit algú, perquè l'any que ve ens hi podríem tornar a trobar.» Per això el col·legi demana un canvi en la normativa, de manera que les instal·lacions elèctriques de la costa es dissenyin amb estructures més potents i similars a les de muntanya, per tal que no es repeteixi una situació semblant. En aquest sentit, l'organisme afirma que les destrosses a les línies i les torres són més per les deficiències en la normativa de construcció i manteniment que no pas per causes climatològiques, i posa com a exemple les carències de càlcul de tipus de càrrega, de les característiques dels materials o bé del manteniment.

A més, destaquen que moltes de les inversions en electrificació d'aquests últims anys les han sufragat les actuacions públiques o privades que han desenvolupat sectors residencials o polígons industrials. Segons ha explicat Lluís, en el moment de fer un projecte la companyia fa un pressupost per portar-hi la llum, pressupost que després s'encareix enormement pel temps que passa entre l'inici del projecte i el final. Això ha fet que, en valoracions recents, hagin calculat que el cost d'electrificació d'un polígon ha passat de ser un 15% a ser un 30% del total de despeses d'urbanització, amb un encariment del sòl.

Per tot plegat, el Col·legi d'Enginyers ha demanat a l'administració i a Endesa que tinguin cura en tots aquests temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona