Medi ambient

El Grup Veïnal de la Ribera desacredita Saladiè

El Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre ha adreçat una carta oberta al portaveu de la CANC Sergi Saladiè per recriminar-li el que consideren poca participació en la manifestació contra l'MTC de divendres passat a Ascó. El grup de veïns ho atribueix al fet que a la comarca hi ha «consens a favor del magatzem». En la carta, però, van més enllà i diuen a Saladiè que «la gent ja no se'l creu» i que «està cansada de sentir-lo». A més, li recriminen que «nega» el futur a les persones que viuen a la comarca «amb desinformació i arguments demagògics». Així mateix, el portaveu del Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre, Josep Maria Alcalde, qüestiona el nombre de components de la CANC que són d'Ascó: «no sé quants components de la seva plataforma són de veritat d'Ascó, però deixi'm posar en dubte que sigui representativa dels que vivim a la nostra estimada comarca». La carta oberta acaba dient: «ja pot noliejar trens i convocar militants del partit que vostè ja sap, senyor Saladiè, que cada dia es fa més evident l'enfonsament de la seva credibilitat. Sento dir-li que està quedant en evidència».

La mateixa plataforma de veïns també ha adreçat cartes a tots els diputats del Parlament, als quals demana «no pensar en clau política sinó en clau de país» en el pronunciament sobre l'MTC. Els plantegen la incongruència entre defensar un posicionament a Madrid i un altre a Catalunya. Recorden als partits que l'any 2004 tots els representats al Parlament amb representació a Madrid van formar part d'una comissió d'Indústria per buscar solucions als residus nuclears, concloent, entre altres coses, que calia «instar el govern de l'Estat espanyol a posar en marxa el procés per construir un MTC». Les cartes arriben en un moment en què es comença a moure l'escenari polític amb vista a les eleccions al Parlament, i així els ho fan constar: «la proximitat de les properes eleccions [...] no és motiu per condemnar la nostra comarca a seguir estant a la cua de les inversions industrials.»

D'altra banda, el dimarts que ve es presentarà publicament a Ascó una altra plataforma veïnal favorable al magatzem de residus, la plataforma A.S.C.O (Acció, Solidaritat, Compromís, Oportunitat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona