Medi ambient

Mobilització contra l’ampliació de l’aeroport

Les diferents columnes arriben a Barcelona, on se celebra l’acte central

La marxa provinent del Prat va acompanyada per una tractorada

Les diferents concentracions i columnes convocades per entitats ecologistes per dirigir-se cap a la manifestació contra l’ampliació de l’Aeroport del Prat ja estan en marxa i es preveu que arribin aquest diumenge al migdia al centre de Barcelona, on està convocada l’acte central.

Més de quaranta convocatòries, segons els organitzadors, han citat veïns de barris, pobles i ciutats dels voltants de Barcelona i diferents punts de Catalunya a sumar-se a la manifestació que tindrà lloc al carrer Tarragona, entre la plaça Espanya i la dels Països Catalans.

Des del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) ha sortit a peu la principal columna, que agrupa els manifestants de tota la comarca del Baix Llobregat i que entrarà a Barcelona per la Gran Via de les Corts Catalans. Al voltant del migdia aquesta columna ha arribat a la capital catalana.

Encapçalada per una pancarta amb el lema “No a l’ampliació. Ni tercera pista, terminal satèl·lit ni ciutat aeroportuària”, la columna avança acompanyada de diferents tractors del sindicat d’agricultors Unió de Pagesos (UP).

Des de diferents barris de Barcelona també s’han convocat columnes cap a la manifestació i a altres punts de la zona metropolitana i de Catalunya les entitats han organitzat viatges en transport públic per arribar conjuntament a la protesta central.

En la convocatòria del Prat també hi han pres part les diputades de la CUP al Parlament Montserrat Vinyets i Eulàlia Reguant.

En declaracions als mitjans, Reguant ha advertit que si bé el projecte d’ampliació “sembli que s’ha aparcat”, no és clar que no es recuperi més endavant. “Fins que no quedi clar que no hi haurà ampliació, cal continuar mobilitzades”, ha declarat Reguant. La diputada de la CUP ha rebutjat aquest i qualsevol projecte per engrandir l’aeroport del Prat “que vagi en contra de la vida, la salut i el clima”.Espanya registra 4.492 nous casos de Covid-19 i 56 defuncions des de divendres

Madrid
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Pocs canvis

Barcelona

Identifiquen un biomarcador a la sang que permet detectar de forma molt precisa les fases inicials de l’Alzheimer

barcelona

L’EMA comença a avaluar l’ús de la vacuna de Pfizer en infants d’entre 5 i 11 anys

Brussel·les

Les colades s’alenteixen i l’arribada a la mar de la més avançada es posterga

Santa Cruz de la Palma

Baixen a 86 els grups escolars confinats (-7) i hi ha 2.626 persones en quarantena (-244)

barcelona

Els acusats pels terratrèmols del projecte Castor asseguren que les injeccions mai van superar les pressions màximes

Castelló
El temps
Servei Meteorològic de catalunya

Temps estable

Barcelona

El preu de la llum baixarà prop de vint euros en un dia

Madrid