Medi ambient

Denuncien que es facilita urbanitzar les zones de Mas Gispert i Bosc Major, a Begur

SOS Costa Brava i SOS Aiguafreda-Salvem la Costa de Begur s’oposen a la seva urbanització

Han vist desestimades les al·legacions a la modificació del POUM

SOS Costa Brava i SOS Aiguafreda-Salvem la Costa de Begur van presentar al·legacions a la modificació del POUM que s’ha impulsat des de l’Ajuntament de Begur, i van veure com es desestimaven. Ara l’Ajuntament de Begur envia el text refós a la comissió territorial d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva. SOS Costa Brava assenyala que el pla director de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí va incloure els sectors de Bosc Major i Mas Gispert requerint la modificació del POUM i la reducció de l’àmbit i de l’edificabilitat o la desclassificació de sòl per garantir el manteniment del connector natural entre dos retalls d’espais protegits inclosos en el PEIN, i que formen part de l’EIN Muntanyes de Begur.

L’Ajuntament de Begur no ha desclassificat ni reduït cap d’aquests àmbits, fet que comportarà l’afectació d’una àrea boscosa de 6,3 hectàrees del municipi de Begur. Les entitats ecologistes requereixen novament a l’Ajuntament de Begur que procedeixi a la urgent revisió del POUM de Begur del 2003 –pla que no ha estat sotmès a avaluació ambiental–, que suspengui llicències als sòls urbanitzables que no han estat encara desenvolupats, i que preservi tots els boscos i sòls forestals del municipi que estan actualment amenaçats per la urbanització.

Les entitats proteccionistes s’oposen a la urbanització d’aquests àmbits pel caràcter d’espai forestal i cobertura boscosa integral de les 6,3 hectàrees del S-26 Bosc Major i el deure de classificar com a SNU i d’evitar-ne la urbanització en aplicació de la llei forestal. També perquè el 65% de l’àmbit del S-26 Bosc Major té terrenys amb pendents superiors al 20%. Així mateix destaquen la naturalesa de sòl connector i presència d’hàbitats d’interès comunitari, i remarquen el deure d’impedir la urbanització i edificació del sòl amb valor connector.

SOS Costa Brava també subratlla, entre altres coses, l’existència d’espais que se superposen amb sòls de protecció especial: el 4% de l’àmbit del S-26 està inclòs en el PEIN Muntanyes de Begur. En el darrer lloc també indiquen que la clau de verd privat (Clau 10è) no garanteix la funcionalitat dels terrenys com a connector natural.

També fan notar la insuficiència de la proposta de modificació del POUM i la necessitat de desclassificar terrenys, reduir l’àmbit, l’aprofitament i l’edificabilitat i el nombre d’habitatges, així com de garantir la titularitat pública del sòl connector, i la seva permeabilitat i manteniment íntegra del caràcter forestal i dels hàbitats d’interès comunitari.

LA DATA

8.11.22
Acord de ple.
El dia 8 de novembre es va aprovar el text refós de la modificació del POUM de Begur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró