Medi ambient

Unió Europea

El TJUE rebutja que els ciutadans puguin reclamar indemnitzacions als Estats per incomplir els límits de contaminació

El tribunal europeu defensa que les normes comunitàries no donen “drets individuals als particulars”

La sentència apunta que els individus han de poder “exigir responsabilitats” als Estats a través de la Justícia de cada país

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) rebutja que els ciutadans puguin exigir indemnitzacions als Estats per incomplir els límits de contaminació.

En una sentència publicada aquest dijous, el tribunal amb seu a Luxemburg apunta que les obligacions derivades de les directives sobre qualitat de l’aire no donen “drets individuals als particulars” per demanar una reparació a un Estat i que aquestes normes persegueixen un “objectiu general de protecció de la salut humana i mediambiental”.

Ara bé, el tribunal sí que subratlla que s’ha de permetre als ciutadans “exigir responsabilitats” als Estats i que els tribunals estatals poden “dictar ordres acompanyades de multes coercitives” per fer complir els límits de contaminació.

La sentència respon al cas d’un veí de París que considera que l’Estat francès no ha fet suficient per evitar que se superin els límits de contaminació. El ciutadà havia reclamat una indemnització de 21 milions d’euros per l’empitjorament de la seva salut, que atribueix a la pol·lució de l’àrea on viu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia