Medi ambient

El govern es compromet amb els apicultors a combatre la vespa asiàtica

Engegarà un pla de xoc tenint en compte les propostes del sector afectat

Es monitoritzarà l’evolució de la plaga i els resultats de les mesures

El govern s’ha compromès a articular “de manera imminent” un pla de xoc per combatre la vespa asiàtica, i a fer-ho tenint en compte les propostes del sector apícola, segons ha informat el sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) i han confirmat fonts de la Generalitat.

La Unió de Pagesos de Catalunya, en representació del sector apícola, ha explicat aquest dimarts que ahir es van reunir amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Rural de la Generalitat, Marc Vilahur, que va adquirir aquest compromís.

Segons ha informat UP aquest dimarts, el compromís consisteix a començar a treballar el pla de xoc en la comissió de coordinació per al control de la vespa asiàtica, prevista per a finals de febrer, i tindrà en compte mesures propostes pel sector apícola en una reunió que va tenir lloc al gener.

Algunes de les mesures que contemplarà el pla de xoc són el foment dels paranys selectius i la implementació de plans de lluita integrada, entre altres.

A més, apicultors i govern van convenir durant la trobada d’ahir, a la qual també van acudir associacions catalanes d’apicultura i especialistes en lluita biològica, la creació d’un grup d’apicultors que s’encarregui de posar a prova les accions plantejades per garantir una lluita eficient.

També van coincidir en la importància de monitoritzar l’evolució de l’impacte de la vespa asiàtica, així com els resultats dels mecanismes de lluita que s’estableixin.

Els resultats d’una enquesta impulsada pel sector mostren que, “en l’últim any, ha augmentat significativament la presència de la vespa i dels atacs massius als ruscs, amb 53.000 ruscs afectats”.

En aquest sentit, “s’ha produït una mortalitat de més d’un 40% de la població d’abelles en els ruscs i una disminució de més d’un 30% de la producció”.

Els apicultors han advertit que “la situació és alarmant i, més enllà d’afectar el sector apícola, també té greus repercussions en la salut pública, la producció d’aliments i la disminució de la biodiversitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia