Medi ambient

Catalunya reutilitzarà el 2027 el mateix volum d’aigua que necessita Barcelona durant 1 any

L’objectiu del Govern és regenerar 100 milions de metres cúbics d’aigua en quatre anys invertint 126 milions d’euros

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha anunciat que Catalunya reutilitzarà el 2027 el mateix volum d’aigua que necessita la ciutat de Barcelona per abastir-se durant un any, segons informa l’ACN. En el marc de la Cimera del Clima de les Nacions Unides (COP28) celebrada a Dubai (Emirats Àrabs), ha explicat que aquest objectiu serà possible gràcies a una sèrie d’inversions descrites al Pla de reutilització de l’aigua regenerada elaborat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que preveu generar 100 milions de metres cúbics amb una inversió estimada de 126 milions d’euros. L’aigua reutilitzada evitarà agafar-ne dels embassaments, que és la que garanteix en major mesura l’ús de boca a tota la ciutadania.

Mascort ha insistit que és “clau” que el país pugui generar recursos hídrics per fer front a la sequera actual. Per això, el pla contempla més de 30 mesures per assolir l’objectiu dels 120 milions de metres cúbics. Entre les actuacions previstes hi ha la construcció de 24 noves Estacions de Regeneració d’Aigua (ERA), que en algun cas finalitzarà més enllà del 2027, i diferents actuacions de recàrrega d’aqüífers en zones costaneres, on existeix un gran potencial per incrementar la reutilització d’aigua generant recursos hídrics que poden ajudar a millorar la resiliència davant episodis de sequera.

El pla contempla també l’ampliació del tractament i de la xarxa de distribució de l’ERA del Prat de Llobregat amb un cost estimat de 24 milions d’euros, i l’ERA de Reus, amb 8 milions d’euros. A banda, es preveu una canonada d’impulsió d’aigua depurada des de l’EDAR Manresa a Súria amb un cost de 15,6 milions d’euros, i subvencions per a actuacions de reutilització promogudes i explotades per ens locals i amb objectius de millora de disponibilitat, entre d’altres accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva