Medi ambient

MEDI AMBIENT

Ecologistes contra la reducció del cabal dels rius per la sequera

L’afectació de la biodiversitat per la pèrdua de qualitat de l’aigua arran de la reducció dels cabals dels rius –una mesura proposada per la conselleria d’Acció Climàtica al Llobregat, el Ter i la Muga– ha aixecat les protestes dels col·lectius ambientalistes. Ecologistes de Catalunya (EdC) considera “inadmissible” aquesta mesura plantejada per lluitar contra la sequera. En concret, es preveu una reducció del 94% del cabal del Llobregat en els quaranta quilòmetres que van de Sant Joan Despí a la desembocadura, passant del cabal de manteniment de 4.300 litres per segon a només 250 litres. Al Ter, des del Pasteral fins a la desembocadura (67 quilòmetres) el cabal baixaria dels 5.500 litres a 600, un 89% menys. I a la Muga, des de Pont de Molins fins a la desembocadura (19 quilòmetres) la reducció seria del 96%, de 1.200 a 40. Segons EdC, resultaran afectades totes les comunitats biològiques d’invertebrats, d’una importància “essencial” en la cadena tròfica. La plataforma recorda que la llei d’aigües vigent considera “prioritaris” els cabals ecològics sobre la resta d’usos i sol·licita una revisió d’aquesta planificació. Algunes alternatives que planteja són reconvertir cultius de regadiu en cultius de secà, reorientar-los cap a una producció més pròpia del clima de les conques internes, aplicar un ERTO a les plantes d’embotellament de begudes no alcohòliques i alcohòliques mentre duri la sequera –calculen que el consum anual aproximat és de cinc milions de metres cúbics, el 80% del consum anual d’aigua domèstica de la ciutat de Barcelona– o aturar l’activitat a les macrogranges i el reg dels camps de golf.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/6-urbanisme/2376213-mes-mobilitzacio-veinal-de-galileu-i-arquimedes-de-terrassa-pel-transit-molestos-amb-l-ajuntament.html

2376213



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins