Medi ambient

Medi ambient

Entitats ecologistes exigeixen de nou al govern l’ampliació pendent de la ZEPA del delta del Llobregat

En el dia Mundial de les Zones Humides, reclamen una reunió urgent amb el president Aragonès

Denuncien la deixadesa en què es troba l’espai natural

“El delta del Llobregat continua degradant-se”, lamenten en un comunicat diverses entitats ecologistes que tornen a exigir al govern que faci efectiva “urgentment” l’ampliació de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), tot recordant que l’any 2021 la Comissió Europea va enviar una carta de requeriment al govern espanyol i al català en què constatava la degradació ambiental de l’espai, i instava a millorar-ne la conservació. En el Dia Mundial de les Zones Humides, les diverses organitzacions denuncien la “deixadesa” en què es troba el delta i denuncien que la Generalitat està “desatenent irresponsablement l’obligació legal per incrementar-ne la protecció ambiental”. El col·lectiu reclama una reunió urgent i “inexcusable” amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “atesa la incompetència” que –asseguren– “fins ara han demostrat els diferents càrrecs públics del govern amb responsabilitat política”. Les entitats apunten que l’executiu segueix endarrerint l’executiu de la proposta d’ampliació de la ZEPA que va elaborar fa dos anys i continua “considerant aquest territori un simple espai per al desenvolupament dels negocis especulatius del gran capital”. A més, denuncien el que consideren “injustificables campanyes de pressió dels grans lobbies vers el govern” que aposten per “poder augmentar la urbanització, el creixement insaciable de les infraestructures (port i aeroport), l’extensió de polígons industrials o els projectes d’activitat agroindustrial” en comptes d’afavorir la conservació i protecció de l’espai.

Les entitats ecologistes han exigit en diverses ocasions que es faci efectiva l’ampliació. Així, per exemple, a mitjans de desembre de l’any passat, es van aplegar al departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per reclamar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat