Medi ambient

Medi ambient

Apadrina un conill de bosc, iniciativa per millorar la biodiversitat del Pallars Jussà

L’empresa Salvatgines impulsa la campanya

La població a la Conca de Tremp està amenaçada

Amb l’objectiu de preservar i fomentar la diversitat d’espècies de flora i fauna d’ambients agrícoles i de bosquines, l’entitat Salvatgines ha posat en marxa la campanya ‘Apadrina un conill de bosc’, ‘Apadrina una guatlla’ o ‘Apadrina una caixa niu’. “És un tipus de regal original, no material, una acció al territori”, explica Albert Cereza de l’entitat. Explica que la densitat del conill de bosc a la Conca de Tremp és molt baixa i “ningú el percep com una amenaça”. A la zona l’Aspre de Gavet de la Conca, al Pallars Jussà, és on ha construït les últimes tres vedrunes per millorar l’hàbitat del conill de bosc i afavorir als depredadors que tenen el conill com aliment. L’actuació s’ha fet en un terreny municipal on també s’ha reforestat i s’hi han col·locat caixes niu per afavorir una microreserva. L’encàrrec de la reforestació al terreny l’Aspre de Gavet de la Conca el va fer l’Ajuntament i s’hi han plantat un centenar d’arbres i arbustos per crear un bosquet i afavorir la comunitat d’aus i convertir-lo en una zona de refugi i cria perquè tot es vagi equilibrant. Cereza comenta a l’Agència Catalana de Notícies que el gran duc està desapareixent del Pallars Jussà, mentre a altres zones de Catalunya està creixent i ha parlat de la disponibilitat de conills com una de les possibles causes.

Diverses iniciatives

La campanya d’apadrinament contempla aportacions voluntàries o apadrinaments que van des dels 20 als 30 euros que es destinen a diferents reserves que Salvatgines té al Pallars Jussà. Apadrinant un amfibi la persona col·labora amb la restauració d’una antiga bassa de reg, perquè serveixi de zona de cria per amfibis. Apadrinant una caixa niu se n’instal·la una per afavorir la població de mussol comú, rata cellarda o ratpenats de bosc. Apadrinant una guatlla s’afavoreix tècniques de maneig per tal d’afavorir la presència de guatlles és una determinada finca. I amb cada apadrinament d’un conill s’alliberarà un conill de bosc en una determinada microreserva per tal d’enriquir l’ecosistema amb aquesta peça. L’apadrinament és de 30 euros i solament se n’hi ha deu de disponibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat