Medi ambient

Medi ambient

Canvis al Carnaval de Vilanova i la Geltrú per reduir el consum d’aigua de neteja

Concentra la Merengada i les Comparses en menys carrers

Es prioritzarà la retirada en sec dels caramels dels carrers

Vilanova i la Geltrú vol ajustar la celebració del Carnaval a l’escenari d’emergència per sequera proposant, d’acord amb la Federació d’Associacions pel Carnaval, alguns canvis. La Merengada i les Comparses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú es celebraran concentrades en menys carrers per reduir l’àrea de neteja posterior i minimitzar el consum d’aigua. Pel que fa a les Comparses, a més, i els caramels que deixen al seu pas, l’organització demana al públic que es moguin només pels carrers més cèntrics. Pel que fa la neteja de l’espai, es prioritzarà la retirada en sec i utilitzarà aigua no potable dels dipòsits municipals traslladada amb cisternes. L’objectiu és evitar agafar aigua de la xarxa com es feia els altres anys. Vilanova i la Geltrú arrenca el Carnaval dijous gras amb la tradicional Merengada que, aquest any, modificarà la batalla final. Començarà, com sempre, davant la pastisseria Blanch però finalitzarà a la cruïlla propera a l’establiment. Així, no hi anirà fins a la plaça del mercat perquè la superfície de neteja és més grans. “És l’acte més especial pels nens i nenes i no podiem deixar-lo perdre”, ha defensat el president de la FAC, Dídac Santos, que ha dit que “calia lluitar al màxim per conservar-lo després que les suspensions per culpa del covid siguin encara tant recents”. Diumenge se celebra l’acte més multitudinari. Hi ha 9.800 parelles inscrites a les Comparses. En aquest cas, tot i que tradicionalment havia recorregut la ciutat, els organitzadors i l’Ajuntament han acordat delimitar un perímetre de carrers que focalitzi la festa al centre. Des del govern municipal, el regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, ha recordat que la neteja dels caramels de les Comparses implica un dispositiu que s’allarga un mínim de cinc dies per tal de retirar tots els dolços i la capa de sucre que queda arreu. Llobet ha detallat que l’operatiu de neteja començarà el mateix diumenge al migdia amb la retirada dels caramels amb escombres i maquinària que treballa en sec, amb alguns vehicles llogats especialment per a l’ocasió.

Pel que fa al dispositiu de seguretat del Carnaval, la previsió és que sigui similar al d’altres anys enfocant-se en temes com ara la prevenció de les violències sexuals. Hi haurà tant Policia Local com Mossos d’Esquadra desplegats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90