Medi ambient

medi ambient

L’eòlica va generar més electricitat que el gas en 2023 per primera vegada a la UE

Segons un estudi publicat aquest dimecres, la UE va poder assolir una reducció rècord en les emissions de diòxid de carboni del sector de generació d’electricitat

L’energia eòlica va produir més energia elèctrica que el gas per primera vegada a la Unió Europea (UE) en 2023, segons un estudi publicat aquest dimecres pel laboratori d’idees britànic Ember.

D’acord amb l’Anàlisi d’Electricitat Europea, l’electricitat generada amb el vent va ser del 18%, enfront del 17% de l’obtinguda mitjançant gas, en un any en què les renovables van continuar el seu creixement fins a suposar el 44% de la generació elèctrica anual.

A més, va exposar una caiguda “sense precedents” en l’ús del gas i el carbó per a la producció d’electricitat a la UE, la qual cosa va comportar una reducció rècord en les emissions de diòxid de carboni del sector, d’un 19%.

Aquestes xifres rècord porten bones notícies per a l’objectiu de descarbonització de la UE, dins de l’estratègia REPowerEU, que pretén reduir les emissions en almenys un 55% per a 2030 —en comparació amb l’any 1990—.

No obstant això, si bé la directora del programa europeu d’Ember, Sarah Brown, va considerar que el gas i el carbó estan “en declivi” i desapareixeran pròximament, va advertir a la Unió Europea que “no és moment per a confiar-se”.

“La UE necessita centrar-se en el desplegament ràpid d’energia eòlica i solar, amb flexibilitat, per a crear un sistema sense els riscos dels combustibles fòssils”, va incidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva