Medi ambient

El ple aprova l’entrada a la Zona de Baixes Emissions metropolitana

Les restriccions afecten la majoria del nucli urbà i començaran a partir de l’1 de juliol

El ple de Gavà ha aprovat la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) metropolitana al municipi, i ho farà l’1 de juliol de forma simultània a altres ciutats de l’entorn, com Viladecans, Sant Boi i el Prat. Ho faran sota la coordinació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb l’objectiu comú de millorar la qualitat de l’aire.

Els vehicles que no disposin d’etiqueta ambiental no podran circular per la pràctica totalitat del nucli urbà de Gavà entre les 7 i les 20 hores de dilluns a divendres. Les sancions per incompliment no es començaran a aplicar fins a l’1 de setembre a turismes i motocicletes, i a partir de gener de 2025 a furgonetes, camions i autocars. La ZBE de Gavà tindrà una superfície de dos quilòmetres quadrats, que abasten la major part del nucli urbà. Queden fora de la zona restringida els barris de la Sentiu, Ca n’Espinós i Bruguers, que es troben als afores i envoltats de bosc, pel que no tenen tanta contaminació ni un servei de transport públic tan constant com la resta del municipi. També Gavà Mar, ja que l’afluència de vehicles es concentra en cap de setmana. No afecta igualment la zona agrària ni la industrial.

La ZBE estarà senyalitzada i controlada per cinc càmeres fixes. També amb dos vehicles que circularan pels diferents municipis amb ZBE. Els vehicles afectats per les restriccions podran fer servir els aparcaments ubicats a l’exterior de la ZBE. Aquests són els del carrer Girona, el nou aparcament del cementiri i les places de l’entorn, i el del Parc del Calamot. Es preveu ampliar el nombre de places d’estacionament disponibles, amb 183 noves places al del carrer Girona, i habilitar un segon aparcament al nord del Cementiri amb 120 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva