Medi ambient

Medi Ambient

El govern aprovarà el pla de qualitat de l’aire mitjançant un decret

El govern de la Generalitat aprovarà, mitjançant un decret, el nou pla de qualitat de l’aire, horitzó 2027, que inclou 83 mesures i 391 accions, moltes de les quals estan relacionades amb el trànsit rodat, però també amb l’activitat industrial i els nous planejaments urbanístics. Així ho va anunciar ahir el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, que va escollir l’Eixample de Barcelona per presentar el pla, una zona on hi ha molta reivindicació social i veïnal per millorar les condicions de l’aire. Tot i això, el pla no preveu cap especificació per a aquesta zona, sinó que és un planejament d’aplicació general per a tot Catalunya.

La Generalitat preveu aprovar el pla en les properes setmanes, ja que, segons l’executiu, el document ha seguit tots els tràmits d’informació i ha estat treballat amb l’AMB i l’Arc Metropolità.

Un dels principals eixos del document és el que fa referència al trànsit rodat. En aquest apartat s’han previst 170 mesures, entre les quals destaca la regulació de les ZBE. Mascort va explicar, en aquest sentit, que els municipis de més de 50.000 habitants hauran de destinar un 25% de la seva superfície a ZBE, si bé hi pot haver algunes excepcions.

A banda de les mesures lligades al trànsit rodat, el pla també estableix que els planejaments urbanístics hauran d’incorporar accions específiques per reduir la contaminació atmosfèrica. En els sectors de nova implantació amb usos residencials, sanitaris o docents propers a vies de circulació amb una velocitat permesa superior a 50 km/h, el planejament ha de preveure mesures per reduir l’impacte de la contaminació acústica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia