Medi ambient

TORROELLA DE MONTGrÍ

Encarreguen un estudi per conèixer la forma més eficient d’implantar l’energia solar

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un estudi que permetrà conèixer el potencial solar del municipi a l’empresa ImpactE, especialitzada en serveis informàtics i anàlisi de dades aplicades a la presa de decisions en matèria d’eficiència energètica.

Aquest estudi ha de permetre conèixer el potencial de generació a través de fotovoltaica de tots i cadascun dels edificis del municipi. Amb aquestes dades, l’Ajuntament podrà analitzar quines són les accions més eficients i sostenibles per treballar per la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

L’objectiu municipal és fer una diagnosi inicial que permeti planificar a mig i llarg termini i allunyar-se dels plantejaments convencionals basats amb una instal·lació per edifici i apostar per instal·lacions comunitàries que permetin major estalvi energètic i econòmic, ocupant el mínim de cobertes possibles. Definint les millors ubicacions per potencial de generació i cobertura es vol ser el més eficient possible alhora d’assegurar el retorn de la inversió inicial. La idea és poder promoure comunitats energètiques per als habitants de Torroella de Montgrí.

L’estudi bolcarà les dades en un mapa solar de tot el municipi, que es podrà consultar en línia de manera pública. Aquest mapa servirà com a element de promoció i autogestió energètica per les llars i empreses locals. Els habitants de Torroella de Montgrí i l’Estartit podran consultar els indicadors de potencial fotovoltaic corresponents a cada edifici o àrea seleccionada al mapa. En cada cas, es definiran indicadors com la capacitat de generació real, l’òptima, la inversió requerida per a cobrir cada cas, els estalvis estimats, el període d’amortització i impactes en termes mediambientals.

Aquest projecte permetrà a l’Ajuntament treballar en polítiques de transició energètica de qualitat, amb una base rigorosa que li atorgaran les dades i l’estudi minuciós de tot el seu territori. Oferint totes les dades obertes a la població, es vol aconseguir que la ciutadania formi part activa de tot el projecte municipal.

El juliol del 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va presentar a la ciutadania el projecte de la primera comunitat energètica local, que ja s’ha constituït amb una quarantena de veïns del municipi. La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum compartit està situada a la coberta de l’Auditori Teatre Espai Ter i tindrà una potència total de 60,97 kW, concretament, 31 kW van a la ciutadania (són 40 participants dels quals 10 són llars vulnerables amb una potència assignada entre 0,5 kW i 1 kW) i la resta dels 29,97 kW es destinaran pels equipaments municipals. La comunitat local d’energia està previst que entri en funcionament quan finalitzin els darrers treballs de les connexions finals a la xarxa elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona