Medi ambient

Primera fira i jornada tècnica del Llibre Ecoeditat a Sabadell

Sabadell acollirà aquest cap de setmana la primera Fira del Llibre Ecoeditat, una fira amb una vintena de parades organitzada per l’Institut de l’ecoedició amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, del Departament d’Acció Climàtica i de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, i que demà ja s’estrena amb unes jornades professionals que es faran al Casal Pere Quart per aprofundir en l’ecoedició per minimitzar els impactes ambientals dels llibre en paper.

L’objectiu de la fira és visibilitzar aquells llibres que, tant pel contingut com pel continent, miren de respectar l’entorn. La fira s’emmarca en la Capitalitat Cultural Catalana 2024 i estarà instal·lada a la plaça del Dr. Robert. Els organitzadors asseguren que l’emergència climàtica ha de provocar canvi en els hàbits de vida i de consum, i que el sector editorial no n’ha de ser una excepció, “ans al contrari, per la seva vinculació indissoluble amb la cultura i el pensament crític, hauria de ser-ne un sector capdavanter”, afirmen en un comunicat.

L’activista suïssa de KlimaSeriorinnen Pia Hollenstein, i la física i meteoròloga Isabel Moreno, reconeguda presentadora de la secció d’el temps per a diferents mitjans de comunicació, protagonitzaran la primera edició de la fira com a ponents de les dues xerrades centrals del programa. Dissabte dia 1 a les 12 hores tindrà lloc la conferència d’Isabel Moreno sobre el llibre Cambio climático para principiantes, i diumenge a les 13 hores serà el torn de la xerrada de la Pia Hollenstein sobre activisme climàtic.

Programació de la Fira

La fira tindrà una programació variada i per a tots els públics. Amaya Sánchez, d’WWF, oferirà la xerrada juvenil, i la il·lustradora Anna Font oferirà un taller infantil per construir ocells de paper.a la tarda la periodista Marta Molina moderarà una taula rodona sobre transició ecosocial amb Rubén Suriñach, Alfonso del Val, Maite Mompó, Anna Lara i Judit Alonso.

El diumenge al matí, abans de la xerrada de Hollenstein, s’organitzarà un taller de bombes de llavors a càrrec de la cooperativa L’Ortiga. I finalment, per tancar la Fira, tindrà lloc una glosada a càrrec de Cor de Carxofa: Núria Casals, Ferriol Masip, Yago Calbet, amb l’acompanyament musical de Marcel Marimon.

Entre la vintena de parades d’editorials i llibreries, hi haurà Akiara Books, Manifest Llibres, Verso Libros, Comanegra, Sidillà, Caballo Regalado, Neret Edicions, Llibres del delicte, Yekibud Editores, Descontrol, Wanafrica, llibreria Mala Peça o Pol·len edicions, que mostraran les seves publicacions.

A la jornada tècnica de demà, en la que cal inscripció prèvia, es faran dues taules rodones sobre el paper de l’administració pública en l’ecoedició i una altra amb editores i escriptores. Els organitzadors destaquen que la xifra de 98,066 milions de llibres impresos anualment segons l’informe Estadístiques culturals de Catalunya del Departament de Cultura s’associa a una mitjana de 46.651 tones de CO2 emeses el 2020 pel sector editorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.