Medi ambient

Una seixantena de personalitats signen per la no renovació de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs

«L'any que ve expira la llicència de Vandellòs II i el 2011, les d'Ascó, amb la possibilitat que no es renoven. És el moment de fer força perquè per fi vegem tancades les nuclears. Ara podem. Apaguem les nuclears.» Amb aquest crit iniciaven ahir al matí el manifest de la campanya Apaguem les Nuclears, engegada el mes de març passat amb l'objectiu d'aconseguir que no es renovin les llicències de les centrals nuclears del conglomerat de l'ANAV. Una seixantena de personalitats conegudes de diferents àmbits –esports, música, art, teatre, periodisme...– de l'Ebre es van manifestar favorables a aquesta no renovació signant el manifest.

Pedro Pérez, secretari del comitè d'empresa d'Antaix es va adherir al manifest fent èmfasi en les problemàtiques laborals associades a l'energia nuclear, sobretot les conseqüències en la salut. Per la seva banda, Joan Gas, membre de Jóvens de les Terres de l'Ebre, va destacar el ritme de signatures, atès que ja n'hi han recomptades unes 5.000, «i moltes més que s'estan recollint en diferents punts del territori», va afirmar. El periodista i escriptor Xavier Garcia va explicar que la història del moviment nuclear a les Terres de l'Ebre i la necessitat de continuar lluitant per tal d'apagar l'energia nuclear el van dur a signar el manifest. En definitiva, el que es vol demostrar amb la campanya és que el moviment antinuclear a Catalunya encara és viu. Juli Loras, membre de la CANC, va destacar que el lobby nuclear està portant a terme una ofensiva per «reobrir el debat sobre l'energia nuclear», una ofensiva que l'únic que pretenen, va explicar, és que «s'allargue la vida de les nuclears en funcionament, que per tot arreu estan arribant al final de la seva vida útil». Entre d'altres aspectes, el manifest denuncia que les centrals nuclears «no han afavorit mai l'economia ebrenca», ja que més de la meitat de les persones que hi treballen no resideixen en aquestes terres ni a prop de Vandellòs. I, a més, ha estat la causa que la població en aquestes zones minvés des que hi són.

Durant la roda de premsa que es va fer ahir a Tortosa es va convocar la pròxima marxa de Camposines a Ascó, que tindrà lloc el pròxim diumenge dia 17 a les deu del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS