El nou traçat reduirà el perill de les rutes actuals i preveu la cohesió de la ciutat

Es millorarà el tram paral·lel a l'N-340 fins a Torreforta, inaugurat fa dos anys i que ha provocat moltes queixes dels usuaris

La majoria dels ciutadans residents a Tarragona coneixen l'existència d'una xarxa de carrils bici, però segur que molts no han comprovat que hi ha uns quants d'aquests carrils que porten inherents un gran perill, són insegurs i sovint trenquen al cent per cent el manual de la bona mobilitat. A més, com el riu Guadiana, apareixen i desapareixen. L'exemple més clar el trobem al tram de carril bici entre l'avinguda de Roma i Torreforta, estrenat ara fa dos anys, però ple d'obstacles com ara arbres a un costat i l'altre que obliguen a fer giragonses constants, parades de bus que tallen el carril en sec i caixes elèctriques enmig del tram. A més, els primers metres transcorren al davant dels concessionaris de cotxes, i això fa que l'entrada i sortida de vehicles hi multipliqui el perill.

Fins i tot, en un moment, el carril s'acaba, cosa que obliga a travessar la carretera per un pas de vianants. A més, hi ha clots i els senyals verticals són poc visibles.

Al Francolí i a l'espigó

Però no tota la xarxa actual és tan caòtica com la que es va inaugurar el 2007 i transcorre paral·lela a l'N-340, ja que els quatre quilòmetres del parc del Francolí, inaugurats l'any passat, conviden a la tranquil·litat i atorguen la seguretat que d'altres potser no garanteixen gràcies a un entorn verd i al fet que no hi ha obstacles en cap tram. Entremig potser hi hauria el tram del moll del port, on els colors de terra comencen a estar desgastats i sovint la pudor provinent del carbó amuntegat molesta els usuaris, no només de les bicicletes, sinó també els patinadors i els que fan servir el tram per passejar. Aquest carril, però, és propietat de l'Autoritat Portuària, i ben aviat també es remodelarà, en el marc de les obres al moll de Costa.

Ampliar els aparcaments per fomentar l'ús de la bici

S.C

Molt conscients de l'escassa tradició que hi ha a Tarragona de fer servir la bicicleta, però amb el convenciment que tard o d'hora es capgirarà la situació, el Patronat d'Esports Municipal ha creat recentment prop d'un centenar de places d'aparcament, als poliesportius de Sant Pere i Sant Pau, Bonavista, Sant Salvador, Part Baixa-Serrallo i Campclar, així com en diversos punts del centre. «La idea és fomentar l'ús de la bicicleta», va declarar fa uns mesos el regidor d'Esports, José Cosano, que també va admetre que «aquesta ciutat no té cultura d'anar amb bici i tampoc no tenim tants carrils bici per mobilitzar tanta gent». Cosano, però, va destacar l'alta participació en la darrera edició de la bicicletada popular, amb més de 8.000 inscrits.

Ja es poden llogar bicis elèctriques

S.C

Des del febrer de l'any passat, l'empresa Gualass ja ofereix un servei de lloguer i compra de bicicletes elèctriques a Tarragona. Mentre el consistori no posi en marxa el sistema municipal, tant els visitants com els veïns de la ciutat poden comprovar que també és possible pedalar sense esforç.

Es pot triar la tarifa més convenient i optar per fer una de les cinc rutes que proposa aquesta empresa per diversos indrets de la ciutat. D'altra banda, el Segway, una altra iniciativa privada d'un empresari tarragoní, permet circular amb un vehicle petit i també motoritzat, però principalment pels carrers de la Part Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona