Societat

transports

Més busos al Moianès per connectar amb Vic i Manresa

Les noves freqüències es posaran en marxa aquest setembre i dividiran l’actual línia Manresa-Moià-Vic en dos trams diferenciats

El departament també preveu reforçar el servei entre els municipis del Moianès

El Departament de Territori i Sostenibilitat millorarà amb l’entrada del nou curs escolar el servei de transport públic al Moianès per potenciar la connexió en bus dins la comarca i, sobretot, cap a les capitals veïnes de Manresa i Vic. Així consta en l’estudi de millora del transport públic al Moianès, presentat dimecres pel director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa. Per elaborar-lo, s’han fet enquestes a tots els municipis del Moianès i a usuaris habituals del transport públic per poder saber les mancances de primera mà.

La principal mesura és la redefinició de la línia Manresa-Moià-Vic, que es partirà en dos trams: Castellterçol-Moià-Manresa i Castellterçol-Moià-Vic. La nova configuració transformarà Moià “en un punt d’intercanvi dels diferents serveis que s’oferiran a la comarca, fet que permetrà racionalitzar la xarxa i optimitzar els recursos”. D’aquesta manera, assenyala el departament, “es millora la comunicació de Castellterçol amb Vic amb un servei més directe per Collsuspina, amb més freqüències i horaris més adaptats a les necessitats dels usuaris”.

La divisió farà que la línia Castellterçol-Moià-Vic dobli el servei i ofereixi a partir del setembre sis expedicions per sentit de dilluns a divendres, tres de les quals seran directes entre Castellterçol i Vic. Així mateix, es garanteixen les arribades a Vic abans de les vuit i de les nou del matí, per als usuaris que han d’anar als centres educatius i sanitaris. També es millora l’oferta en dissabtes, diumenges i festius amb quatre expedicions per sentit.

Pel que fa a la branca Castellterçol-Moià-Manresa, s’afegeixen en dies feiners tres expedicions amb noves sortides des de Manresa a les 6.45 h, 14.50 h i 20.30 h. També es millora l’oferta en dissabtes amb tres expedicions per sentit.

A banda, el departament preveu una segona tongada de millores que s’executarien més enllà del setembre. Es tracta d’una nova connexió per Monistrol de Calders, de l’increment de serveis als corredors Oló-l’Estany-Moià-Castellterçol-Barcelona i Moià-Castellterçol- Granollers, i de l’establiment d’un servei a demanda per connectar Granera i Castellcir amb les línies regulars que passen per Castellterçol, per tal de permetre la connexió amb Barcelona i Moià.

LA XIFRA

160.000
euros
és la inversió prevista pel Departament de Territori i Sostenibilitat per millorar el transport públic al Moianès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona