Reclamen que es retiri el projecte de l'A-2 a Figueres

L'entitat ecologista Salvem l'Empordà reclama que s'abandoni el projecte d'ampliació de la carretera N-II a l'àrea urbana de Figueres i que s'opti per una autopista AP-7 ampliada però lliure de peatges entre les sortides Sud i Nord de la capital alt-empordanesa, imitant l'aposta que es va fer a Girona. L'entitat també demana que s'acabi l'enllaç nord de l'AP-7, que ara és incomplet. Segons va explicar el portaveu de Salvem l'Empordà, Eduard Martí, aquest projecte «ha de significar el rescat de la concessió, perquè passi a ser una infraestructura d'ús públic veritablement al servei dels ciutadans i no una forma d'enriquiment lucratiu privat extraordinari que es pretén perllongar indefinidament».

Per Salvem l'Empordà, abandonar el projecte de l'A-2 entre Garrigàs i Pont de Molins és «la proposta més racional, lògica i sostenible» tenint en compte que també s'està projectant l'ampliació de l'autopista i que les dues infraestructures passen a poca distància l'una de l'altra. L'entitat alt-empordanesa considera que «les necessitats actuals i futures del trànsit privat de vehicles i camions queden àmpliament resoltes amb l'eixamplament a tres carrils per banda de l'AP-7». Per això considera «absurd i innecessari» mantenir les dues obres en paral·lel.

Carta als ajuntaments

L'entitat ecologista recorda la importància d'actuar durant la tramitació del projecte per evitar la situació de la carretera C-31 entre la Tallada d'Empordà i Torroella de Fluvià. Per això, Salvem l'Empordà ha enviat una carta als ajuntaments afectats per aquest projecte per demanar-los que es faci un front comú per evitar que es tiri endavant la infraestructura.

L'associació ecologista considera que amb les grans infraestructures que es preveuen a l'àrea urbana de Figueres (AP-7, A-26, noves carreteres cap a l'estació de Vilafant, línia del TAV i nou traçat de l'A-2) «l'impacte territorial seria molt seriós». De fet, consideren que el model que se segueix és «incompatible amb l'Empordà» i del tot sobredimensionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona