Infraestructures i serveis

El projecte dels accessos al port estarà a punt a l’estiu

Els treballadors critiquen els serveis mínims del 70% en la vaga d’amarradors

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va confirmar ahir que els terminis es compliran i que la redacció del projecte dels accessos i del node ferroviari del Port de Barcelona estarà enllestida al juliol. L’octubre del 2020, el Ministeri de Transports, la Generalitat, Adif, Ports de l’Estat, FGC i el Port de Barcelona van desencallar la construcció dels nous accessos viaris i ferroviaris a aquesta infraestructura portuària, que acumulen més de 10 anys de retards. Durant la visita d’ahir de la ministra al port, el secretari d’Infraestructures del govern, Isidre Gavín, va reclamar “accelerar tant com sigui possible” els treballs, perquè obres que estan en marxa, com les del corredor mediterrani, no estaran completes fins que no hi hagi un accés al port. El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, va explicar que, un cop estigui enllestit aquest projecte bàsic i l’avantprojecte de l’anomenat node ferroviari, s’obrirà “un cicle inversor d’uns 600 milions d’euros en vuit anys” fins a aconseguir que tots aquests projectes s’executin al complet. La ministra va assegurar que el Port de Barcelona és el tercer en volum de tot l’Estat i el primer en inversió estatal, i va destacar que la infraestructura té un paper “clau” en la recuperació econòmica i també en la transició ecològica. Pel que fa als accessos, va confirmar que els grups de treball es reuneixen “mensualment” i “van esbrossant problemes i aportant solucions”, i va reivindicar l’“esforç de coordinació” que han fet totes les administracions implicades en aquest projecte.

D’altra banda, la primera jornada de vaga d’amarradors del port va provocar retards en el dispositiu d’entre una i dues hores, però no es va haver de cancel·lar l’amarratge de cap de la vintena de vaixells programats per ahir. Els amarradors es van queixar dels serveis mínims dictats del 70% i els van qualificar de “desorbitats”. El president del Port de Barcelona confia que hi hagi diàleg entre les dues parts i que es pugui superar aquest conflicte laboral en els pròxims dies i recuperar la normalitat. “És un tema entre l’empresa i els treballadors en l’àmbit privat, amb l’observança del Port de Barcelona”, va explicar Calvet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES