Infraestructures i serveis

Girona aprova el projecte de 2 milions per renovar l’enllumenat de la Devesa

Una de les novetats és que es millorarà la visibilitat de totes les parts del parc i hi desapareixeran les zones fosques perquè s’il·luminaran les illes d’arbres

L’Ajuntament de Girona va aprovar ahir el projecte de renovació de l’enllumenat del parc de la Devesa valorat en 1.986.441,85 euros, que permetrà millorar la visibilitat a totes les parts del parc, així com la desaparició de les zones fosques a través de la il·luminació de l’interior de les illes d’arbres.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, va explicar: “Aquesta és la segona notícia en pocs dies en què podem anunciar avenços importants en la il·luminació de la via pública de la ciutat, en aquest cas la Devesa. Des del govern tenim com a objectiu recuperar aquest parc urbà per a la ciutadania, fent que sigui un espai que es pugui gaudir de manera tranquil·la i segura en qualsevol moment. Tenir una bona il·luminació és clau en aquest sentit, ja que permetrà que molts més veïns i veïnes s’hi acostin, sigui per passejar, fer-hi esport o desenvolupar-hi activitats. És un projecte ambiciós, del qual ara farem la primera fase, i estem segurs que significarà un dels canvis més importants dels últims anys per a la Devesa.”

Pel que fa a la distribució de la il·luminació, als vials amples (els passejos del Ter, de la Devesa, de la Sardana i del Güell) s’hi instal·laran fanals a banda i banda. En canvi, en els vials més estrets (els passejos Central, del Roserar i de la Barca) s’hi instal·larà només una línia de fanals.

D’altra banda, tots els elements lumínics s’ubicaran sempre a una certa distància dels troncs dels arbres per tal de no malmetre’n les arrels, segons informa el consistori. En paral·lel, també s’instal·laran punts de llum múltiples a l’interior de les illes d’arbres. L’objectiu és eliminar les zones fosques del parc perquè quedi totalment il·luminat.

D’aquesta manera, la nova il·luminació del parc de la Devesa serà de tipus LED per fer-la més eficient energèticament, i disposarà d’un sistema de telegestió per tal de poder modificar el flux de llum i fer un pas més cap a una ciutat intel·ligent. En dies assenyalats, com per exemple per les Fires de Sant Narcís o en dies que hi hagi algun festival, es programarà la instal·lació perquè hi hagi més llum en les hores que convingui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES