Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Última fase de substitució del col·lector de la xarxa de sanejament d’Arbúcies

L’ACA i l’Ajuntament han invertit prop de 700.000 euros en renovar el clavegueram al llarg dels darrers vuit anys

Aquest mes de novembre han començat les obres de la tercera i última fase de substitució de dos trams del col·lector de la xarxa de sanejament d’Arbúcies. Es tracta de dos trams de 100 metres cadascun entre Can Xacris i Can Delfí, on actualment hi ha l’edifici de l’Ajuntament. Amb aquestes obres es completaran la totalitat dels trams aeris del clavegueram dins la llera de la Riera d’Arbúcies.

Aquests treballs de substitució es duen a terme a conseqüència dels problemes d’estanqueïtat i falta de regularitat en els pendents i que ocasionen fuites puntuals al medi de l’actual col·lector. A més, les continues avingudes dels últims anys han rebaixat notablement la cota de la llera fluvial pel qual també han deixat descalçats els suports dels col·lectors exposant la instal·lació a ser arrossegada per les aigües com ja va succeir en diversos punts l’any 2020.

Aquesta tercera i última fase de millora de la xarxa de sanejament en alta estarà formada per la substitució de dos trams aeris de col·lector de formigó de 188 m lineals en total, per una canonada de polietilè de doble capa. El nou col·lector disposarà de pendents entre l’1,5 i 2 per cent i quedarà protegit per un prisma de formigó. La nova estructura de suport del col·lector que es construirà respondrà funcionalment com un front de riera de canalització d’avingudes amb previsió que el nivell de les aigües pugui sobrepassar la cota del col·lector. Unes obres que tindran un cost de 155.298,90 euros i estaran finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha assenyalat que es tracta d’unes obres que s’han pensat a llarg termini, és a dir, perquè tinguin una durabilitat per als propers 50 anys. “Els treballs d’aquesta última fase, com totes les anteriors que hem realitzat, han estat dissenyades per tal d’aguantar les diferents crescudes que hi pugui haver de la riera d’Arbúcies, com va passar, per exemple, amb el temporal Gloria”, afegeix Garriga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.