Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Iaeden retreu l’únic enfoc empresarial de la Jornada Logística de Figueres

L’entitat conservacionista IAEDEN ha expressat a través d’un comunicat l’enfocament que es va donar, sota el seu parer,a la Jornada Logística celebrada a Figueres sota l’organització de l’Ajuntament de la ciutat i l’empresa Transports Padrosa.

“L’enfoc de la jornada era bàsicament sota una òptica empresarial -cosa que ja demostra el posicionament de l’ajuntament-, sense rigor científic ni diversitat d’opinions”, apunta la IAEDEN. A més, asseguren que la Jornada semblava “organitzades per justificar el lot de propostes que estan preparant.”. En aquest sentit la Iaeden retreu que, en parlar de canvi climàtic, no es fés present la opinió de cientyífics experts. “Ras i curt, ens oposem a que aquesta transició estigui controlada per les mateixes grans empreses que són les primeres responsables d’aquest desastre”, expliquen.

Apunten així mateix que el parc eòlic Galatea “que va ser defensat a les jornades” comportarà una afectació “molr greu al media ambient”. Posen sobre la taula així mateix una solució: “segons càlculs fiables, instal·lant plaques solars als sostres dels polígons comercials i industrials del municipi s’obté una producció elèctrica similar que la que es calcula que generarà el macro parc Galatea. Tot plegat, d’una manera molt més neta i eficient”.

Rtereuen també que en la Jornada no es parlés d’un aspecte clau sota el seu punt de vista: “La necessitat de reduir el consum energètic en tots els camps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]