Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Inauguren dues unitats de convivència per a persones amb discapacitat a Caldes

El Centre Mare de Déu de Montserrat també ha renovat el taller ocupacional

L’acte d’inauguració ha estat presidit pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i per l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu.

El Centre Mare de Déu de Montserrat de Germanes Hospitalàries, situat a Caldes de Malavella, ha inaugurat la nova Residència Les Mateues, que compta amb dues noves unitats de convivència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual, i un remodelat taller ocupacional. El projecte s’ha realitzat amb la reforma integral de l’edifici situat al carrer de les Mateues amb l’objectiu de fomentar l’autonomia i l’empoderament de les persones usuàries de la Institució.

L’acte d’inauguració, es va fer ahir i va estar presidit pel Conseller de Drets Socials de Catalunya, Carles Campuzano, l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, i Sor Matilde Porras, superiora Provincial de Germanes Hospitalàries, amb la presència d’altres autoritats, representants d’entitats socials i sanitàries i membres dels consells de direcció de Germanes Hospitalàries.

Les dues unitats residencials de la nova Residència Les Mateues, situada a la planta superior, compten amb 10 places cadascuna destinades a persones amb discapacitat intel·lectual i en procés d’envelliment, que poden patir trastorns derivats com la demència o els problemes de salut. Les persones residents estaran allotjades en habitacions individuals amb –quatre per unitat- o dobles –tres per unitat- amb bany propi, espais grans, adaptats i lluminosos. Un canvi que suposarà una significativa millora respecte a les antigues unitats de convivència, amb places més reduïdes i un acostament al nou model d’atenció a la discapacitat intel·lectual centrat en la persona, en unitats de convivència integrades a la comunitat.

Taller ocupacional

A la planta baixa de l’edifici s’hi ubicarà el taller ocupacional del Centre, un espai totalment renovat i dissenyat amb criteris innovadors i d’accessibilitat universal per donar servei a la totalitat de persones usuàries de l’anterior taller. S’ubica en un nou espai diàfan, i un interiorisme que facilita tant el treball personalitzat com en grup dels seus usuaris i usuàries, amb un sistema d’accés, senyalització adaptats als requisits de confort i benestar.

El projecte de reforma integral del taller té per objectiu modernitzar i adequar de manera substancial i qualitativa l’equipament, l’estructura i els serveis per adequar-los plenament al model d’Atenció Centrat en la Persona (ACP), amb l’objectiu de millorar significativament la qualitat de vida, l’autonomia personal i la integració i interacció social de les persones usuàries i residents al Centre.

Segona fase del Pla

El director gerent del Centre Mare de Déu de Montserrat de Germanes Hospitalàries, José Román, va destacar que “la reforma integral de l’edifici de les Mateues és la segona fase d’un ambiciós pla director d’obres que ha de culminar amb la remodelació total de les instal·lacions del Centre per adequar-les a les necessitats de desenvolupament d’un nou model d’atenció a la Discapacitat Intel·lectual”.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va destacar que “aquesta infraestructura la podem inaugurar amb la suma d’esforços d’aquesta institució sense ànim de lucre i de la Unió Europea. El Govern de Catalunya ha pogut invertir prop de 400 milions d’euros en infraestructures i projectes socials i volem posar en valor l’operació de la Unió Europea perquè els països puguin afrontar les conseqüències de la crisi de la covid”. El conseller també ha destacat la tasca dels i les professionals que vetllen en l’àmbit residencial i ha agraït el paper de les famílies”.

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va destacar que “amb aquesta actuació, des de Caldes es millora la proposta educativa i d’inserció de qualitat d’aquesta comunitat”, destacant la que la tasca de Germanes Hospitalàries “és molt valorada per tots els ciutadans del nostre poble. Aquest centre, un referent, ofereix serveis específics que ajuden a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona