Infraestructures i serveis

Infraestructures i Serveis

Reforma de la c-15z entre Olèrdola i Sant Pere de Riudebitlles per prioritzar tractors i bicicletes

L’obra es farà en tres trams amb un pressupost de sis milions

El Govern refreda la posada en marxa d’un bus exprés a l’Eix Diagonal que uneixi Vilanova, Vilafranca i Igualada

El departament de Territori reformarà la c-15z a l’Alt Penedès entre Olèrdola i Sant Pere de Riudebitlles per convertir-la en una alternativa a l’Eix Diagonal amb prioritat per a tractors i bicicletes. El Delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha anunciat una inversió de 13 milions d’euros per uns treballs que està previst que comencin a mitjans de 2025 i finalitzin el 2027. L’obra es farà en tres trams. El primer serà entre Vilafranca i Sant Pere de Riudebitlles amb un pressupost de sis milions. D’altra banda, Alquézar ha refredat, segons recullen les agències, la possibilitat de posar en marxa aquest 2024 un bus exprés a l’Eix Diagonal entre Vilanova, Vilafranca i el Vendrell. Considera que de moment s’estan fent els estudis per valorar la demanda. Pel que fa al transport públic a l’entorn de l’Eix Diagonal, el delegat del Govern ha apuntat que la Secretaria de Mobilitat està treballant en una reforma “integral” de la xarxa de bus interurbà i ha garantit que des del Penedès s’està analitzant tota la mobilitat “en el sentit ampli de la vegueria”.

“Fa més de dos anys que es va començar a planificar i és evident que faltava afrontar la petició per millorar la mobilitat dels tractors”, ha dit el delegat penedesenc en relació a les obres a la c-15z, l’antiga carretera que unia Vilafranca amb Igualada. En aquesta línia, Alquézar ha admès que era una demana històrica del sector agrari. Es preveu que Territori liciti les obres del tram central durant aquest any. La segona fase del projecte serà per reformar el tram d’Olèrdola a Vilafranca del Penedès, i Alquézar ha dit que el redactat de l’obra estarà enllestit properament. Restarà un tercer tram entre Sant Quintí de Mediona i Sant Pere de Riudebitlles que encara no està redactat “i sobre el qual s’hi continua treballant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona