Infraestructures i serveis

El Canal de Salt eleva a 950.000 euros el pressupost d’aquest 2024

Des del 2022, ha donat suport a 23 coproduccions i acollit 83 residències artístiques

El Centre de Creació d’Arts Escèniques – El Canal de Salt compta amb un pressupost de 950.000 euros per al 2024, una xifra que representa un increment del 250% respecte al 2021 i que eleva a 2,6 milions d’euros la dotació dels tres darrers anys del centre, segons recull l’Acn. A més, des del 2022 l’equipament ha donat suport a 23 coproduccions a les que ha aportat gairebé 350.000 euros i haurà acollit a finals d’any 83 residències de companyies. En total, prop de 18.000 persones han participat a les activitats del Canal, que està immers en impulsar la construcció d’un habitatge per a artistes residents i un nou centre de creació en la disciplina del circ a Salt.

Amb l’objectiu de convertir-se en un centre referent en la creació i la producció de les arts vives a Catalunya, el Canal de Salt va definir fa un any un nou pla de gestió que des del centre consideren que l’ha consolidat. Per continuar situant-se com un equipament artístic de primer nivell, l’equipament comptarà aquest 2024 amb una pressupost de 950.000 euros. Una xifra que suposa un increment del 250% respecte al pressupost de 2021 i que sumada als exercicis del 2022 i 2023, la dotació ascendeix fins a l’entorn dels 2,6 milions d’euros.

L’assoliment d’aquest pressupost és fruit de l’aposta de l’Ajuntament de Salt i d’aquest Centre de Creació d’Arts Escèniques per establir complicitats amb altres administracions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona.

A diferència d’altres centres i administracions que també donen suport a la creació, El Canal no treballa a través de subvencions, estalviant així als artistes i professionals la gran càrrega de tràmits burocràtics. Ho fa a través de llicències d’ús de l’equipament per a residències tècniques o artístiques, en el cas del Programa Espais de Creació, o a través de contractes privats, en el cas del Programa Companyies Residents. Tots dos programes són de concurrència pública per assegurar-ne la igualtat d’oportunitats. Per la seva banda, el Programa Suport a la Producció s’estableix a partir de criteris artístics, a raó d’oportunitat i entesa amb altres centres de creació, festivals o mercats estratègics nacionals i internacionals en el marc dels objectius d’El Canal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona