Les cambres de comerç reclamen que l'autovia de l'Aragó acabe a Catalunya

Amb el desdoblament de l'N-420, la C-43 i la C-12

Mentre el Ministeri de Foment continua estudiant diferents alternatives de traçat per l'A-68 a partir de Valdealgorfa (Terol), les cambres de comerç del Camp de Tarragona i l'Ebre tenen clar que la millor opció és la catalana. I així ho transmetran al govern de l'Estat, a més insistiran en la necessitat que al desdoblament de l'N-420 s'afegeixi el desdoblament de la C-43 per Pinell de Brai i la C-12, l'eix de l'Ebre, fins el port dels Alfacs. Segons la Cambra de Comerç de Tortosa si només s'opta pel desdoblament de l'N-420 (de Gandesa cap a Falset), les Terres de l'Ebre quedaran enclavades en un triangle entre vies de comunicació. És en aquest sentit que la Cambra de Tortosa ha buscat el suport de les cambres del Camp, per garantir la connexió de l'Ebre a la nova infraestructura. «Ens permetria promocionar el turisme i també el port dels Alfacs», ha dit Mora.

L'A-68 però no és l'única infraestructura que reclama la Cambra de Comerç de Tortosa. Per tal de preparar les Terres de l'Ebre per superar la crisi econòmica, la Cambra proposa tot un seguit d'actuacions entre les quals s'inclou el desdoblament de l'eix de l'Ebre i amb caràcter prioritari el tram que va d'Aldover a Amposta. També vol que s'acceleren les obres de l'autovia de l'interior i que es construeixi un tercer carril a l'autopista AP-7 fins Ulldecona. Un altra de les reivindicacions dels empresaris és la gratuïtat de l'AP-7 en el tram de l'Ametlla de Mar fins Ulldecona, fins que l'N-340 estigui desdoblada. Altres propostes són la construcció d'un tercer pont sobre l'Ebre a Tortosa i l'aprofitament del riu com a recurs turístic.

Representació a la vegueria

La Cambra de Comerç de Tortosa vol tenir representació al futur consell de la vegueria de les Terres de l'Ebre. «La vegueria hauria de tenir representació de la societat civil i, en aquest sentit, la Cambra és un ens democràtic que podria formar part del consell de vegueria», ha manifestat el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, que ha criticat els polítics perquè «de vegades no toquen de peus a terra». A més, Mora reclama al govern català que accelere al màxim el procés de constitució de la vegueria de l'Ebre. «Demanem que es faci amb les vegueries el mateix que es va fer amb les autonomies, començar per les històriques», ha manifestat Mora. La Cambra també insisteix en la necessitat de constituir una circumscripció electoral de l'Ebre i el desplegament de totes les administracions de l'Estat. Precisament la modificació territorial permetrà ampliar l'àmbit cameral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona
Infraestructures

L’ACA soterrarà el torrent dels Vinyals a Cabrera per controlar les inundacions

Cabrera de Mar