Del blanc de postal a la foscor de molts barris de Girona

Molts ciutadans suporten temperatures de 7 graus a casa

Els veïns de zones com les Pedreres, Campdorà, Sant Daniel, alguns sectors de Montjuïc, Montilivi, Vista Alegre, la Torrassa, Palau o el sector est continuaven ahir, després de més de dos dies, sense llum i, en conseqüència, molts sense calefacció o mitjans per poder cuinar. Les situacions en alguns habitatges van ser autènticament dramàtiques, ja que en algunes zones les temperatures es van situar per sota dels deu graus als interiors de les cases, pel rigorós fred que tota la matinada va afectar la capital.

Fonts de l'Ajuntament admetien a mitja tarda d'ahir que el més preocupant és que la companyia elèctrica no era capaç de dir en quin període podrien recuperar el subministrament elèctric.

Al cine per no tenir fred

Al sector de Montilivi, la Marisa i en Jaume van decidir anar al cinema per garantir que almenys estarien «dues hores sense passar fred». No amaguen que la tria no la van fer per l'argument sinó mirant quina pel·lícula era més llarga. Suportar la freda nit tampoc va ser fàcil i aquesta parella va acabar dormint sota el nòrdic amb anorac, guants i gorra polar. Una situació semblant vivien ahir la majoria de veïns del sector de Torre Gironella. A dins de casa de Martín Cano i la seva família no se superaven els 10 graus ahir a la una del migdia. Cano es mostrava indignat per la situació. «Paguem rebuts de primera per un servei que no és ni tercermundista», exclamava. En el seu cas, l'opció perquè el termòmetre no baixés més era encendre la cuina de gas amb paelles perquè l'escalfor es difongués per la petita sala i garantir escalfor. En el mateix barri, Juan Ramón Heredia havia aprofitat un grup de 8.000 watts per garantir corrent a casa seva, on hi viuen vuit persones, i dos veïns s'hi van poder connectar. Històries i peripècies es repetien en els barris sense llum.

Crítiques de CiU i el PP en el ple

Els grups de CiU i el PP, a l'oposició, es van mostrar molt crítics amb l'actuació de l'equip de govern, durant el ple que es va celebrar dimarts al vespre, tot just vint-i-quatre hores després del final de la nevada. El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va criticar que dimarts al matí «moltes voreres i accessos als passos de vianants estaven plens de neu» i va acusar el govern de «despertar-se tard». En aquesta línia, Puigdemont va reclamar una modificació del pla d'emergència. Concepció Veray, del PP, també va criticar que algunes zones d'alguns barris no es netegessin per garantir la mobilitat. El govern va defensar l'actuació i ahir van continuar les tasques per netejar més carrers de les zones altes, i es va tornar a escampar sal preveient una nit molt freda. A la nova seu de la Generalitat, es va acordonar l'entrada a la llibreria i oficina de turisme pel perill que suposava la caiguda de blocs de gel del teulat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA