Infraestructures i serveis

Queixes a Lloret per la lectura endarrerida de l’aigua del trimestre estival

L’associació Lerbycop, que aplega entitats veïnals i empreses, denuncia el retard de 13 dies en el període de més consum, amb impacte pel cànon de l’ACA a grans consumidors

El govern apunta a problemes per la pandèmia

L’associació Lerbycop, que aplega quatre entitats veïnals d’urbanitzacions de Lloret i alguns negocis, ha denunciat públicament el retard en la lectura del tercer trimestre d’aquest any, que en el cas del comptador afectat es va fer amb 13 dies d’endarreriment, el 22 de setembre, respecte a la data teòrica en què s’hauria d’haver produït, el dia 9. El president de l’entitat, Miguel Moreno, que havia controlat els consums després que en els anteriors tres trimestres li haguessin facturat, linealment, sempre 42 metres cúbics, en va consumir, segons la facturació, 68. Però té proves que el dia 9 només n’havia consumit 62, 6 menys.

Si el preu del metre cúbic fos constant, la incidència no tindria gran rellevància, però Moreno alerta que a partir de 55 metres cúbics el cànon amb què l’Agència Catalana de l’Aigua grava els grans consumidors, amb piscina i jardí, eleva fins a 4,584 euros el preu per m³, amb un sobrecost que en el seu cas estima en 30 euros de factura, i que extrapola a altres afectats.

Des del consistori, el tinent d’alcalde de Territori, Albert Robert, restava ahir transcendència a la queixa, i tot i admetre “un cert retard de dies en les lectures”, l’atribuïa a baixes com a conseqüència de la Covid-19 per part dels treballadors de la concessionària, Aqualia.

Robert negava que hi hagi “cap mala intencionalitat” en l’endarreriment de les últimes lectures, i obria la porta a l’opció que els veïns afectats reclamin igualment, i estudiar el recurs de refacturacions en casos justificats, per bé que destacava que “no hi ha hagut cap queixa més en aquests dies”, després de la reunió celebrada amb Moreno a principis d’octubre.

I és que, malgrat tot, aquest cop sembla difícil que gaires més veïns puguin acreditar els consums reals al final del període teòric de facturació. I la concessionària no permet, de moment, facilitar les lectures reals als consumidors.

LA XIFRA

4,548
euros
és el recàrrec pel cànon de l’aigua amb què l’ACA per cada metre cúbic consumit a partir dels 55 per trimestre a Lloret.

El trimestre amb major consum d’aigua

L’estiu, a Lloret, és el moment de màxima ocupació en habitatges i hotels, i de màxim consum pel reg de jardins, evaporació i emplenament de piscines o més nombre de dutxes. D’aquí ve la queixa de Lerbycop, que estima en uns 350.000 euros el sobrecost per a 15.541 llars. Per Robert, però, la xifra és inferior, ja que el decalatge de consums en llars més petites, sense jardí ni piscina, farà que els metres cúbics que saltin al tram superior no siguin tants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona