Infraestructures i serveis

La mediació per la vaga de Salt es posposa sense acord

La reunió entre representants dels vaguistes i de l’empresa FCC s’allarga dotze hores i es tanca sense desencallar el conflicte

La vaga de la recollida d’escombraries arriba avui al quinzè dia

Tercera reunió de mediació entre els treballadors en vaga del servei de recollida d’escombraries de Salt i l’empresa concessionària FCC Medio Ambiente, i tercer fracàs a l’hora de fer que es desencalli el conflicte. La vaga arriba avui, dissabte, al quinzè dia i les deixalles continuen acumulant-se entorn de les illes de contenidors d’arreu del municipi. Ahir els representants del comitè de vaga i els de l’empresa van començar una reunió cap a les deu del matí que es va tancar passades les onze de la nit, sense haver arribat a cap acord ni concretar cap nova data per trobar-se.

Tercera mediació

Ha estat l’intent de mediació més llarg. El primer va ser el dimarts 28 de desembre, quart dia de la vaga, i va durar prop de deu hores. El 31 de desembre es convocava una segona mediació entre els escombriaires i FCC. Aquella reunió arribava l’endemà de la manifestació dels treballadors pel centre del municipi i fins l’ajuntament, on van ser rebuts per representants del consistori, però això tampoc va servir perquè es desencallés el conflicte. A banda d’aquestes tres reunions, també va transcendir algun altre intent de mediació que no va fructificar.

L’absència de comunicació per part de l’empresa FCC ha traslladat durant tots aquests dies l’intercanvi de retrets entre les dues altres parts, els treballadors en vaga i l’Ajuntament, i com a punt de fricció el compliment dels serveis mínims. Des del primers dies de vaga, l’Ajuntament defensa que no és part d’un conflicte laboral que s’ha de resoldre negociant entre treballadors i empresa. En paral·lel, el consistori ha exigit diverses vegades a FCC el compliment d’aquests serveis mínims i apuntant directament a sancions. Unes sancions que, segons l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, es podrien concretar en multes de fins a 100.000 euros a l’empresa.

Intervenció externa

La vigília de Reis el conflicte es va tensar una mica més, quan l’Ajuntament va avançar que es considerava avalat (pels departaments d’Empresa i Salut) per fer intervenir una altra empresa per fer complir els serveis mínims que, segons el consistori, no es respectaven i que ja posaven en risc la seguretat sanitària. El comitè de vaga responia, per la seva banda, que a partir del mateix 6 de gener els treballadors es dedicarien a complir estrictament els serveis mínims decretats, argumentant que ells ja estaven treballant “per sobre” d’aquests serveis mínims i fent responsables l’Ajuntament i la multinacional FCC del bloqueig del conflicte.

La vaga va començar el dia de Nadal amb la renovació del conveni laboral caducat entre les principals reclamacions dels treballadors; el comitè de vaga també demana l’actualització dels salaris, que estarien congelats des de fa quatre anys, i la consolidació de la plantilla (actualment d’uns 35 treballadors), per deixar de recórrer a les contractacions eventuals, a més d’altres millores laborals.

LA DATA

25/12/21
La vaga dels treballadors
del servei de recollida d’escombraries de Salt va començar el dia de Nadal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes