Infraestructures i serveis

Algunes vies ja més netes a Salt i també carrers encara col·lapsats d’escombraries

L’empresa FCC activa un nou dispositiu especial per complir el requeriment de l’Ajuntament

El comitè de vaga ho qualifica de “feina bruta i esquirols”

Retorn a una certa normalitat en alguns barris i acumulació persistent o fins i tot creixent en d’altres. Les conseqüències de la vaga de recollida d’escombraries que s’apilonen a Salt diferien, ahir, en funció dels barris per on es passava.

A les dues artèries més llargues del municipi, el carrer Major i el passeig dels Països Catalans, ja no es veia brossa a les voreres. Són els barris on la concessionària FCC Medio Ambiente havia activitat, el dia anterior, una recollida reforçada, complint el requeriment de l’Ajuntament, que li exigeix complir amb els serveis mínims. En canvi, en altres vies, com ara els carrers Àngel Guimerà, Doctor Ferran i Torras i Bages, no s’observava encara cap canvi. Ahir diumenge a la tarda, però, es tornava a activar un segon dia amb dispositiu excepcional de neteja, entre altres punts a carrers del sector de l’Hospital, al carrer Francesc Macià i al sector de la Massana, amb quatre camions i treballadors que l’empresa va fer venir d’altres seus del grup. Tenint en compte que aquestes actuacions s’han iniciat al cap de quinze dies de vaga, tot fa suposar que encara caldran més dispositius especials per recuperar les voreres lliures. A més de la mobilitat dels vianants i el risc per la salut pública que han portat l’Ajuntament a fer aquest requeriment, una altra conseqüència de l’acumulació de deixalles és la dels possibles incendis.

Va ser el cas, ahir a mig matí, al carrer Àngel Guimerà, on els veïns van intervenir amb galledes i mànega per sufocar un inici d’incendi. Entre els més actius, la Blanca i l’Àngel, que viuen just al davant, no sabien si atribuir el foc a algú que hi havia tirat cendres, a una gamberrada o a un gest intencionat, però no amagaven l’enuig i la ràbia per l’aspecte del carrer i el perill de la situació. Un camió dels Bombers que va intervenir a continuació va permetre controlar la situació sense més incidències.

Altres veïns, com ara l’Imma, explicaven que ja s’han produït tres o quatre focs més i hi veien la còlera d’algú per l’aspecte dels carrers a conseqüència de la vaga. La indignació era el sentiment més compartit entre els veïns d’aquests carrers més castigats per la vaga, tot i que les opinions divergien a l’hora de buscar responsabilitats. “Aquí encara no es veu cap canvi; és un desastre. Però l’Ajuntament no en té la culpa, és l’empresa, que té un contracte i que cal sancionar”, opinava en Pep. “Els treballadors tenen drets. El que és il·lògic és hi hagi companyies que estiguin fent una feina que hauria de fer l’Ajuntament”, afirmava en Ferran, una mica més enllà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’