Infraestructures i serveis

Nova biblioteca a Sant Joan de les Abadesses

S’està condicionant un edifici llogat per deu anys a la Fundació Espona

A principis de l’any vinent està previst que estiguin enllestides les obres de condicionament de la nova biblioteca de Sant Joan de les Abadesses, a l’antiga escola Abadessa Emma, que substituirà l’actual, situada al carrer de l’alcalde Pere Rovira i que, amb 60 metres quadrats de superfície, ha quedat petita.

L’Ajuntament ha iniciat les obres de remodelació de la nova ubicació, un espai històric dissenyat per l’arquitecte Duran i Reynals, que estava en desús i en risc de degradar-se.

Lloguer

La propietat és de la Fundació Espona, amb qui el consistori ha arribat a un acord de lloguer durant deu anys. El nou espai permetrà passar a tenir 325 metres quadrats. El cost per fer les millores és de 200.000 euros, una xifra coberta per l’Ajuntament amb recursos propis i ajudes d’altres administracions: la Diputació, el Departament de Cultura i l’Institut Català de l’Energia.

L’edifici neorenaixentista es va construir entre el 1930 i el 1935 sota el mecenatge de l’empresari Jaume Espona. Estava en desús des del 2017, quan el centre d’ensenyament que l’ocupava va traslladar-se a la seu actual, a la Coromina del Bac. “Té un alt valor patrimonial i, tot i no ser municipal, vam considerar que calia arribar a un acord per poder-ne fer un ús públic i poder actuar en el que fes falta per consolidar-lo”, explica l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué.

Les obres de condicionament se centren en la rehabilitació de la coberta i la reconversió de les antigues aules en espais diàfans, així com una millora en tancaments per a l’eficiència energètica de l’edifici, que també es connectarà a una xarxa de calor de biomassa. Una part del cost es finançarà amb ajuts de i la resta, amb fons municipals. Tot i guanyar molt d’espai, la futura biblioteca no tindrà encara les dimensions que pertoquen a un municipi com Sant Joan. Per això, l’Ajuntament ja pensa en una ampliació a mitjà o llarg termini. L’engrandiment –assenyala l’alcalde– es podria fer amb l’edifici municipal veí de l’antiga escola i un immoble del costat, en desús, propietat de la comunitat de les vedrunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES