Infraestructures i serveis

Nova biblioteca a Sant Joan de les Abadesses

S’està condicionant un edifici llogat per deu anys a la Fundació Espona

A principis de l’any vinent està previst que estiguin enllestides les obres de condicionament de la nova biblioteca de Sant Joan de les Abadesses, a l’antiga escola Abadessa Emma, que substituirà l’actual, situada al carrer de l’alcalde Pere Rovira i que, amb 60 metres quadrats de superfície, ha quedat petita.

L’Ajuntament ha iniciat les obres de remodelació de la nova ubicació, un espai històric dissenyat per l’arquitecte Duran i Reynals, que estava en desús i en risc de degradar-se.

Lloguer

La propietat és de la Fundació Espona, amb qui el consistori ha arribat a un acord de lloguer durant deu anys. El nou espai permetrà passar a tenir 325 metres quadrats. El cost per fer les millores és de 200.000 euros, una xifra coberta per l’Ajuntament amb recursos propis i ajudes d’altres administracions: la Diputació, el Departament de Cultura i l’Institut Català de l’Energia.

L’edifici neorenaixentista es va construir entre el 1930 i el 1935 sota el mecenatge de l’empresari Jaume Espona. Estava en desús des del 2017, quan el centre d’ensenyament que l’ocupava va traslladar-se a la seu actual, a la Coromina del Bac. “Té un alt valor patrimonial i, tot i no ser municipal, vam considerar que calia arribar a un acord per poder-ne fer un ús públic i poder actuar en el que fes falta per consolidar-lo”, explica l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué.

Les obres de condicionament se centren en la rehabilitació de la coberta i la reconversió de les antigues aules en espais diàfans, així com una millora en tancaments per a l’eficiència energètica de l’edifici, que també es connectarà a una xarxa de calor de biomassa. Una part del cost es finançarà amb ajuts de i la resta, amb fons municipals. Tot i guanyar molt d’espai, la futura biblioteca no tindrà encara les dimensions que pertoquen a un municipi com Sant Joan. Per això, l’Ajuntament ja pensa en una ampliació a mitjà o llarg termini. L’engrandiment –assenyala l’alcalde– es podria fer amb l’edifici municipal veí de l’antiga escola i un immoble del costat, en desús, propietat de la comunitat de les vedrunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona