Infraestructures i serveis

transport

Nou hores sense TAV de Barcelona a Figueres i afectacions a la resta de línies

La circulació de la línia d’alta velocitat entre Barcelona, Girona i Figueres va patir ahir nou hores exactes d’aturada total, de les 9.20 a les 18.20 h. Tècnics d’Adif van poder reparar al vespre l’avaria que afectava les instal·lacions al túnel de Sants, on havia quedat atrapat un tren al matí. Els Bombers de Barcelona van haver d’evacuar els 111 passatgers que viatjaven al tren per una sortida d’emergència del túnel. El comboi aturat no es va poder remolcar fins a Can Tunis fins a les 14.30 h. L’avaria a la catenària havia fet aturar el tren Avant d’alta velocitat a les 9.20 h i va obligar a tallar la circulació del tram Barcelona-Figueres durant tot el dia.

Els passatgers que accedien a Sants es desviaven cap al servei de Rodalies del mateix trajecte, que va continuar amb funcionament, però amb menys normalitat per les aglomeracions que s’hi van generar i alguns retards menors.

Centenars de passatgers de Figueres i Girona es van veure afectats per la incidència. A mig matí, alguns passatgers van tenir l’opció d’agafar els busos que Renfe havia posat a disposició dels passatgers afectats. Alguns van mostrar la seva frustració pel fet de no poder arribar a Barcelona o a Girona i Figueres a l’hora, i altres usuaris es prenien la incidència amb resignació. Un d’ells va mostrar comprensió per la puntualitat habitual del servei d’alta velocitat: “No passa mai, això”, va dir.

Quan els passatgers que anaven de Figueres i Girona cap a Barcelona amb el TAV arribaven a les estacions pertinents, els informadors els avisaven que no podrien agafar el tren i els redirigien al convencional o al bus. Per altra banda, als passatgers que volien agafar el TAV per anar fins a Figueres els redirigien fins al mitja distància o als trens regionals perquè els informadors asseguraven que era “molt més ràpid” que per carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual