Infraestructures i serveis

Les Terres de l’Ebre també tindran tarifes integrades al transport públic l’any vinent

Les Terres de l’Ebre tindran la seva pròpia Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) l’any vinent i una de les primeres conseqüències que implicarà és que la regió s’integrarà al sistema tarifari de l’ATM del Camp de Tarragona en el segon semestre del 2024. Així ho va explicar ahir la consellera de Territori, Ester Capella, que va afegir que d’aquesta manera es compleix la resolució aprovada al juny pel Parlament. L’anunci es va produir en el marc de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, formada per ajuntaments, consells comarcals, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) i la mateixa Generalitat.

L’ATM tindrà com a funció coordinar el sistema de transport públic de viatgers en l’àmbit territorial format pel Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Es tractarà d’un consorci, format amb les administracions locals, que serà el responsable de determinar les tarifes i executar les actuacions que es derivin del pla director de mobilitat de les Terres de l’Ebre, actualment en fase de redacció. Segons Capella, la nova ATM és una fita històrica que respon “a una reivindicació del territori i a un compromís polític”. Hi haurà un treball amb els ajuntaments i els ens locals amb la voluntat d’integrar-los al consorci.

De forma paral·lela, el transport públic de les Terres de l’Ebre s’integrarà al sistema tarifari de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona (ATM) en el segon semestre del 2024, que és quan es preveu que tots els operadors tinguin instal·lat el sistema de la T-Mobilitat Catalunya.

Això, segons el govern, permet reduir el preu per utilitzar el transport públic i utilitzar també els serveis ferroviaris amb el bitllet integrat. La integració suposarà la creació de la nova zona 3 al sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona, que estarà formada per les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Els desplaçaments pel territori integrat permeten els transbordaments amb una única targeta. La integració es preveu que sigui aplicable als autobusos urbans, interurbans i serveis ferroviaris de les Terres de l’Ebre. La integració suposarà per a la Generalitat un cost anual aproximat de 2,7 milions i donarà servei a prop de 182.000 persones. El transport públic intern de les Terres de l’Ebre ha registrat fins al 31 d’octubre un total d’1.328.075 viatgers, un augment del 16% respecte a tot el 2022 i d’un 29% respecte a tot el 2019 (abans de la pandèmia).

La posada en marxa de l’ATM no suposarà, per ella mateixa, una millora de la qualitat dels serveis de transport públic al territori, segons la mateixa consellera. Entitats com la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre i el Priorat recorden la necessitat de disposar del pla director de mobilitat.

LES FRASES

En mitjana i llarga distància, ara podem decidir poc, però fem les reclamacions al Ministeri de Transports
Continuem treballant per continuar millorant les freqüències
Ester Capella
CONSELLERA DE TERRITORI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva