Infraestructures i serveis

CASSÀ DE LA SELVA

Reparen una fuita a la canonada que porta l’aigua a la Costa Brava centre

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona repararà aquest cap de setmana una fuita a la canonada que subministra l’aigua del Pasteral als municipis del litoral i prelitoral de la Costa Brava centre. La fuita la va detectar fa una setmana i mitja l’Ajuntament de Cassà de la Selva al carrer de la Via, just davant del Mercadona. Inicialment es pensava que podria provenir de la xarxa en baixa que distribueix l’aigua als habitatges del municipi, però els tècnics van comprovar que aquestes canonades estaven intactes. L’alcalde de Cassà, Pau Presas, explica que llavors es va comunicar la incidència al consorci. L’ens va constatar en una inspecció duta a terme dimecres passat que la pèrdua és en la canonada que porta l’aigua des de l’embassament del Pasteral.

Jordi Agustí, gerent del consorci, va assegurar ahir que la intervenció per reparar la fuita tindrà una certa “complexitat” perquè la canonada es troba entre quatre i cinc metres de fondària. Això obligarà a excavar una rasa de cinc metres amb les mesures de seguretat necessàries per evitar que les parets laterals s’esfondrin i puguin causar danys als tècnics que hauran de baixar a reparar la fuita.

L’excavació de la rasa tindrà un altre risc afegit perquè, al carrer de la Via, hi passen altres serveis que donen subministrament al polígon industrial, que comença al costat de carrer oposat al del Mercadona. Agustí assenyala que s’haurà d’anar amb compte de no causar danys en aquests serveis, com ara cables d’alta tensió i fibra òptica o escomeses. L’obra es fa en cap de setmana justament per evitar perjudicis a les empreses del polígon en cas que l’excavació afecti alguns d’aquests serveis.

En principi, els operaris deixaran oberta la rasa avui. Demà faran la reparació de la fuita i, un cop enllestida, tornaran a tapar el forat. Segons Agustí, durant l’actuació quedarà garantit el servei d’aigua a les poblacions a les quals dona subministrament la canonada, perquè encara que s’hi hagi de tallar el pas de l’aigua que ve del Pasteral –passaria si s’ha de canviar un tros de tub–, els dipòsits municipals continuarien donant servei als abonats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA