Infraestructures i serveis

Un vehicle de TMB sancionarà les infraccions als carrils bus

Perseguirà males pràctiques com l’estacionament de conductors privats i de mercaderies en l’espai reservat

L’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han posat en marxa un vehicle per sancionar les infraccions que es cometen als carrils bus de la ciutat. La voluntat és detectar “males pràctiques” que cometen conductors privats i de mercaderies com la parada o estacionament en aquest espai reservat a l’autobús. La mesura busca millorar la velocitat del transport públic i la seguretat viària, ja que la presència de vehicles particulars obliga a fer maniobres complexes per esquivar-los. El cotxe circularà en període de proves fins el mes de maig i llavors començarà a multar. L’import de les penalitzacions oscil·laran entre els 60 i els 200 euros.

El cotxe és elèctric, i es distingeix pel logotip de TMB i la identificació “Control fotogràfic carril bus”. Compta amb dues càmeres externes, una d’elles habilitada amb lector de matrícules i l’altra fa lectura del context. El vehicle circularà per les zones on aquestes infraccions tenen més impacte i captarà imatges que s’enviaran a l’Institut Municipal d’Hisenda. Les competències sancionadores són de l’Àrea de Mobilitat a partir d’un conveni i un decret d’alcaldia, i per això no caldrà que en el cotxe viatgi un agent de la Guàrdia Urbana. La mesura respon a una llarga reivindicació del personal de conducció de bus, que es queixa de la invasió de vehicles no autoritzats en els carrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.