Tuberculosi i sida, sota control

Després del pic detectat fa uns deu anys, especialment entre la població immigrada, la incidència de la tuberculosi ha anat disminuint de manera progressiva i ara és més baixa entre les dones (17,6 casos per cada 100.000 habitants) que entre els homes (34 casos per 100.000 habitants). L'any 2008 hi ha hagut 414 casos notificats, 85 menys que l'any 2007. El tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, va subratllar el «paper important» que han tingut els agents de salut per aconseguir controlar la malaltia. El descens mitjà anual des de l'any 2000 és del 3,7%.

Un fenomen similar passa amb la sida. Aquest any s'han detectat els nivells més baixos des del 1987. El primer cas de sida detectat a Barcelona és de l'any 1981 i des de llavors se n'han registrat 6.722 casos. Avui, la malaltia està en nivells comparables als d'abans d'iniciar-se l'epidèmia els anys 90. El que sí que continua sent un problema de salut pública greu i que afecta més els homes és el contagi pel virus de la sida. En aquest sentit, la tendència és negativa, i ahir el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, va insistir en la necessitat de fer campanyes preventives, sobretot entre homes joves que practiquen sexe no segur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.