Salut

L’Oncotrail millora els hospitals gironins

Dels 288.472 euros recollits, 174.000 seran per enfortir l’atenció a malalts de càncer en sis centres hospitalaris

La sisena edició de la cursa benèfica Oncotrail va batre un altre cop el rècord de participants, amb 234 equips, i recaptació, amb 288.472 euros, dels quals 174.303 seran destinats per la Fundació Oncolliga Girona a inversions en sis hospitals gironins. La resta es destinarà al funcionament de l’entitat i una part, amb més recursos de l’edició d’aquest any, finançaran un projecte de recerca científica. En total, en les sis edicions celebrades fins ara s’ha recaptat un total de 912.373 euros.

Pel que fa a inversions, el tresorer d’Oncolliga i director de la cursa, Lluís Comet, va desgranar les partides hospitalàries. Les més destacades permetran sufragar una vintena de llits per a l’hospital saltenc de Santa Caterina, butaques per a acompanyants a les plantes de l’ICO i la cinquena del Trueta i colposcopis –aparells per agilitar la diagnosi de tumors uterins– en cinc ambulatoris del Baix Empordà que depenen de l’hospital de Palamós. Els hospitals de Campdevànol (4.460 euros) i Figueres (15.534 euros), també podran millorar els seus equipaments, mentre que l’Hospital d’Olot rebrà 14.000 euros per a la contractació d’un psicòleg durant aproximadament un any.

La cursa es repetirà entre els dies 5 i 6 d’octubre, amb un recorregut de 98 quilòmetres al voltant de Palafrugell. Les inscripcions per als equips, que han d’aportar un mínim de 1.000 euros, comencen avui, aquest cop limitades a 250 conjuntsCada equip pot estar format per un mínim de 6 components i un màxim de 8. La informació sobre el recorregut, que aquest any experimentarà alguns canvis, s’anirà actualitzant puntualment a la pàgina web de l’esdeveniment. Les inscripcions, de moment únicament són hàbils per als equips que ja van participar en l’edició de l’any passat. A partir de l’1 de març, el procediment s’ampliarà a tothom. Com a novetat cal destacar que en el moment de fer la inscripció, els equips hauran de registrar com a mínim sis dels seus integrants al mateix temps per aconseguir dorsal. La plataforma d’inscripcions i donacions està habilitada a www.oncotrail.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona