opinió. Secretària de la junta del Col·legi Oficial de Metges de Girona

Tots volem eleccions al Col·legi Oficial de Metges de Girona

El Col·legi Oficial de Metges ha defensat fins ara, i per damunt de tot, els interessos dels col·legiats

D'un temps ençà sovint es parla i s'escriu sobre el Col·legi Oficial de Metges de Girona, amb el rerefons de la demanda d'unes eleccions, i curiosament qui més en parla són aquells que no s'acosten a la seu del Col·legi, ni ara ni abans, com si les eleccions a aquesta entitat es poguessin fer al marge. La prova més evident l'hem viscut aquesta setmana amb la presentació de 800 signatures a la delegació del Departament de Justícia a Girona, però no al Col·legi, que és on s'havien de presentar.

És curiós que es reclami un procés electoral que l'actual junta de govern del Col·legi ja promou amb la convocatòria d'una assemblea extraordinària per tal que siguin els col·legiats qui decideixin la data i el procés a seguir per a la celebració d'aquestes eleccions tan desitjades.

Agradi o no, però, aquells i aquelles que participem activament del Col·legi, perquè entenem que aquesta és la institució que ens representa, sabem que des del primer dia s'està treballant per convocar unes eleccions on sigui possible la participació de tothom, i sabem que per fer-ho cal reformar els estatuts actuals, que, al cap i a la fi, són els que han impedit que el procés que s'havia d'haver realitzat fa uns mesos es pogués fer en les condicions adequades, perquè si avui hi ha una candidatura exclosa és per no complir uns estatuts que han resultat inadequats per als temps actuals.

Les eleccions al Col·legi les volem tots, els que hi participem activament i els que no participen mai, els que creiem que el Col·legi ha de ser la referència dels professionals de la sanitat a Girona i els que fins ara s'han preocupat molt poc per les qüestions que ens afecten. Uns defensem un procés digne, per reformar uns estatuts que igualment s'hauran de reformar per adaptar-se a la nova llei Òmnibus i per, una vegada reformats, convocar eleccions amb totes aquelles candidatures que es vulguin presentar.

I si algú pensa que això pot dilatar en el temps el procés electoral, s'equivoca, com també s'equivoquen aquells que pensen que les eleccions al Col·legi les convocarà el govern català, el Departament de Justícia, la delegació dels serveis territorials de Salut a Girona o qualsevol altre col·legi professional del territori. Des del primer dia, la nova junta ha creat una comissió que treballa contra rellotge per poder presentar, a l'assemblea del 18 de maig, un projecte de nous estatuts que sigui votat i esmenat per qui ha de fer-ho, per tots els col·legiats de l'entitat, com a pas necessari per a la convocatòria imminent i urgent d'unes noves eleccions. Són els col·legiats qui han de decidir quan, com i de quina manera es fan les eleccions.

També s'equivoquen aquells que volen focalitzar el procés en una qüestió d'individualismes o de decisions arbitràries per part de qui ha assumit la responsabilitat de resoldre aquest debat i la resta de debats que hi ha oberts al Col·legi. Que no s'amoïnin, si haguessin participat del Col·legi sabrien que el president actual ja ha anunciat de totes les maneres possibles la seva decisió de no tornar a encapçalar cap candidatura. Però abans calia deixar en el bon camí totes aquelles qüestions que han provocat debat o polèmica pel simple fet de defensar la independència del Col·legi gironí davant d'altres entitats, que potser preferien una sucursal a una institució autònoma.

El Col·legi Oficial de Metges de Girona ha defensat fins ara, i per damunt de tot, els interessos dels col·legiats, duent a terme aquelles decisions que han pres els mateixos col·legiats per majoria i per unanimitat. És així com funciona la nostra entitat i com volem que segueixi funcionant. I podria semblar que alguns pretenen esborrar del mapa aquest tarannà democràtic i participatiu que ha permès al Col·legi ser un referent en molts àmbits vinculats a la millora de les condicions dels nostres professionals i a la millora de la salut en general.

Deixem, doncs, que sigui l'assemblea de tots els col·legiats que decideixi el futur de l'entitat i qui posi punt final a un procés obert d'esquena al Col·legi i amb interessos poc clars. Són els col·legiats qui posaran data a les eleccions que tots volem i que alguns ja treballem per fer-les com cal.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Descobreixen una zona vinculada a la producció d’oli a la vil·la romana

sarrià de ter
salut

Entra en funcionament el nou servei d’urgències territorial d’Osona i el Lluçanès

VIC

Cara neta a l’Espai 30

barcelona / TERRASSA
Josep Maria Martínez
Alcalde de Roses (PSC)

“El nostre pacte està ben fet, funciona i a Roses li calia”

roses
La monarquia

‘La Reina malvada’

Una xarxa d’oficines bancàries mòbils circularà per tots els municipis de Catalunya que no tenen entitat financera

Reobert un carril de l’AP-7 a Borrassà en sentit nord

borrassà

Salut detecta set brots de tos ferina a Sabadell amb uns 60 afectats

SABADELL

L’Ajuntament assumeix el cost d’apuntalar el bloc amb esquerdes

Santa Coloma de Gramenet