Salut

Parts personalitzats a Olot que atrauen dones d’arreu

Provenen de les comarques de l’entorn, sobretot de l’Alt Empordà, el Ripollès i Osona, atretes per un sistema d’atenció pioner

El centre frena així la baixada generalitzada del nombre de naixements

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és un pol d’atracció de dones d’altres comarques que el trien per parir-hi, resultat d’un acompanyament i d’una atenció personalitzada que l’han convertit en un referent. De fet, gràcies a la singularitat del servei que ofereix l’equip de ginecologia i obstetrícia, l’hospital olotí està revertint la tendència a la baixa de parts que registren els altres centres hospitalaris del país.

En concret, l’any passat els professionals d’aquest servei van atendre 423 parts, 15,1% dels quals eren de dones de fora de la Garrotxa: 20 del Ripollès, 18 de l’Alt Empordà i 14 d’Osona. Aquesta tendència també es va registrar els anys anteriors. El 2018, el nombre total de parts va ser de 444, amb 15,7% de dones de fora la comarca, també amb 20 de l’Alt Empordà, 18 del Ripollès, 13 d’Osona i 11 del Pla de l’Estany. I el 2017, dels 400 parts que hi va haver, 12,25% van ser de dones de fora de la Garrotxa, amb 17 de l’Alt Empordà, 13 del Ripollès (13), 9 del Pla de l’Estany i 8 d’Osona.

La cap de la unitat de llevadores, Lídia Corominas, explica que aquesta tendència és fruit de la manera de treballar de tot l’equip de llevadores i obstetres, que té com a eix el respecte a la fisiologia de cada dona. Corominas afirma que les instal·lacions del nou hospital els acompanyen, tant per la capacitat dels espais del servei com pel material de què disposen. “Ens permet un ampli ventall de possibilitats com la dilatació a l’aigua o amb pilota, el part en cadira o a la gatzoneta”, explica la responsable de les llevadores.

A més, remarca el treball previ que es du a terme. “És una atenció molt individualitzada, amb sessions de preparació per al part i a les consultes en les quals s’informa molt bé la parella de tot el procés i de les decisions que es van prenent i que ells han de prendre”, diu. L’hospital olotí també va ser el primer a oferir les cesàries amb acompanyant.

LA XIFRA

423
parts
va atendre l’equip de llevadores i obstetres de l’hospital garrotxí durant l’any 2019.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona