Salut

El Clínic lidera un estudi europeu sobre malalties del fetge

Amb el projecte es vol provar el potencial de la detecció precoç en patologies hepàtiques

L’Hospital Clínic de Barcelona lidera un projecte finançat per la UE per avaluar una tècnica no invasiva anomenada elastografia hepàtica, que mesura la rigidesa del fetge i pot ajudar a preveure les malalties cròniques d’aquest òrgan. L’estudi està coordinat pel professor Pere Ginés, cap del servei d’hepatologia del Clínic, que ahir va presentar el projecte. Aquest implica 43 hospitals i centres d’investigació de l’Estat, Dinamarca, França, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Itàlia i Croàcia i vol la participació de 30.000 persones.

Les malalties hepàtiques cròniques, especialment la cirrosi i el càncer de fetge, tenen una elevada mortalitat i es preveu que augmentin en un futur a causa de l’obesitat i la diabetis. El doctor Ginés va explicar que, a més, “estan estigmatitzades”, perquè molta gent les associa automàticament i de forma errònia amb l’alcoholisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia