Salut

Detecten el primer cas d’afecció per coronavirus a Girona

L’alcaldessa Marta Madrenas demana calma després que una treballadora del servei municipal d’ocupació doni positiu al Covid-19

Un veí de Sant Cugat del Vallès és el sisè afectat a Catalunya

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va demanar ahir calma a la població poc després que es detectés el primer cas d’afecció per coronavirus a les comarques gironines. Es tracta d’una dona de 52 anys que va viatjar a Milà i que és treballadora del servei municipal d’ocupació.

Segons va explicar Madrenas en una compareixença al costat del gerent de la Regió de Girona de Salut, Miquel Carreras, la dona es troba en un estat lleu i només els seus companys de despatx són objecte de seguiment pel Departament de Salut. És a dir que, si bé hi ha 40 persones treballant en el servei d’ocupació municipal, “només s’estan estudiant els qui treballen al mateix despatx, que han estat moltes hores en contacte amb aquesta persona”, va dir Madrenas. Així mateix, va descartar que s’haguessin de preocupar les persones que haguessin passat per aquell servei. “No es fa un seguiment exhaustiu de totes les persones que hi hagin tingut contacte, sinó les que tenen unes condicions específiques”, va dir l’alcaldessa. De moment, el servei d’ocupació, situat al barri de Sant Narcís, està previst que funcioni dilluns amb “normalitat”, després de fer una “neteja extraordinària”, tot i que reconeixen que si sorgeixen nous casos en el futur es podrien haver de prendre mesures.

L’alcaldessa de Girona també va explicar que la dona havia tornat del nord d’Itàlia el dia 17 sense cap símptoma i que havia estat treballant fins que dijous passat va començar a trobar-se malament i ja no va acudir al seu lloc de treball. Divendres va anar al Trueta i, després de fer-li les proves, va ser ahir, dissabte, a primera hora del matí, quan es va saber que havia donat positiu a les proves del Covid-19. “Està bé i tranquil·la”, va dir l’alcaldessa, que s’havia posat en contacte amb l’afectada, i hi va afegir: “A primera hora del matí n’he informat els grups municipals i les associacions de veïns per si tenien algun dubte o pregunta.” Tant Marta Madrenas com el gerent de la Regió de Girona de Salut, Miquel Carreras, van repetir el missatge de calma i van destacar que l’afectació a la treballadora és “lleu” i que, de fet, podria estar recuperant-se a casa “tranquil·lament”, si bé per precaució continuarà en observació a l’hospital com a mínim entre deu i dotze dies. Carreras també va insistir que qualsevol persona que tingui dubtes pot trucar al 061.

La Lleona, precintada

També a Girona, i seguint les recomanacions del Departament de Salut, l’Ajuntament va decidir ahir precintar l’accés a l’estàtua del Cul de la Lleona, per prevenir un possible risc de contagi. Diàriament, nombrosos turistes besen el cul d’aquesta figura, seguint la tradició de fer-li un petó per tornar a la ciutat. Per accedir-hi, hi ha una escala amb barana, ja que la figura de la lleona està col·locada a una certa altura.

Sis casos a Catalunya

A banda del primer cas a les comarques gironines, ahir també es va conèixer un sisè cas a Catalunya. Es tracta d’un veí de Sant Cugat del Vallès que va tenir “contacte íntim”, segons va explicar el Departament de Salut, amb un altre cas detectat anteriorment. Es dona la circumstància que una dona de 58 anys d’aquesta localitat ja va donar positiu al coronavirus i va quedar ingressada a l’Hospital Clínic de Barcelona en estat lleu.

Amb aquests dos ja són sis els positius per Covid-19 a Catalunya, que se sumen als de la resta de l’Estat espanyol.

LA FRASE

S’està fent un bon seguiment. Que la gent estigui tranquil·la i mantingui la calma
Marta M adrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós