Salut

Les set lliçons de la Xina

Després de superar el punt àlgid de la pandèmia, en celebra la derrota

El govern vol convertir la gestió en una bandera d’unitat nacional i sobre el règim

El govern decideix que, per ara, no cal declarar l’estat d’emergència

La Xina està començant a assaborir la victòria sobre el brot de coronavirus que està sacsejant el país des del mes de gener. El govern xinès infla el pit i converteix ara la gestió de l’epidèmia en una bandera d’unitat nacional i d’adhesió al règim. El president xinès, Xi Jinping, va assegurar ahir que el seu país donarà suport fermament a la Unió Europea en la lluita contra el coronavirus. La Xina està a punt per oferir assistència i ajudar la UE per superar el brot el més aviat possible, va dir.

Els mitjans oficials xinesos han iniciat una campanya en què lloen els “grans esforços” que ha hagut de fer el país per vèncer la pandèmia, tot i que encara posen l’accent en la necessitat d’estar atents contra les infeccions importades des de l’estranger. L’experiència xinesa demostra que la malaltia pot ser continguda. Fins i tot l’agència oficial Xinhua ha redactat un heptàleg amb les mesures que ha fet correctament per contenir i reduir l’expansió del coronavirus. El primer punt de la llista és oferir una resposta total al brot, destacant la construcció de dos hospitals i la transformació de 16 edificis públics en centres mèdics, així com la gratuïtat dels tests i del tractament. La mobilització massiva de professionals i de persones d’arreu del país és el segon dels punts fonamentals que en destaca i que hom considera fonamental per vèncer la pandèmia. La determinació política per derrotar el que ha estat considerada com la major emergència des de la fundació de la República Popular el 1949 és un altre dels puntals que destaca Xinhua.

La necessitat d’ajustar temporalment les resolucions i estendre les vacances de cap d’any així com el tancament de centres escolars ha estat una altra de les decisions encertades del govern xinès. Una altra de les mesures lloades és la gestió econòmica mentre es lluitava contra la malaltia, ja que el govern xinès ha sabut assegurar la producció, mantenir els llocs de treball i no deixar sense abasts la població mantenint els preus estables. La transparència i una acció coordinada entre administracions, així com amb les institucions internacionals, també s’apunten com a clau.

No abaixar la guàrdia

D’altra banda, el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, va descartar ahir imposar l’estat d’emergència després que el Parlament hagués aprovat atorgar-li extensos poders per combatre el virus. “Actualment no considero que estiguem en una situació en què hàgim de declarar-ho. Quan sigui necessari, adoptaré la decisió”, va assegurar Abe. Alhora, va demanar no abaixar la guàrdia. La setmana vinent, es revisarà la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona