Salut

L’Estat crea un comitè científic amb sis experts per lluitar contra la pandèmia de coronavirus

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, presideix la primera reunió del grup per videoconferència

L’equip inicial està dirigit pel director del CCAES, Fernando Simón, i compta amb especialistes com el director d’Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla

  • El primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, i el titular de Sanitat, Salvador Illa, durant la videoconferència amb el Comitè Científic del Covid-19 FOTO: EFE.

El govern espanyol ha constituït un comitè científic amb sis experts per fer front a la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

El grup està dirigit pel director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón i en formen part, inicialment, sis experts “de prestigi nacional i internacional”. Són el cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla; el responsable del laboratori encarregat de vacunes i hemoderivats a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, Agustín Portela; el professor de Bioestadística i Epidemiologia de l’Escola Pública de Salut Pública de la Universitat de Harvard, Miguel Hernán; la subdirectora general d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, Hermelinda Vanaclocha Luna; la directora de la Unitat d’Investigació en Cures i Serveis de Salut de l’Institut Carles III, María Teresa Moreno-Casbas; la viròloga del Centre Nacional de Microbiología del Carles III, Inmaculada Casas, i el coordinador de Malalties Infeccioses de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, Javier Arranz.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, s’han reunit per primera vegada amb el Comitè Científic Tècnic Covid-19 per videoconferència des de la Moncloa.

Aquest grup de sis científics, que ja ha mantingut contactes preliminars, es podrà ampliar amb la incorporació d’experts nacionals i internacionals en diferents àmbits de la medicina i la ciència en la lluita contra la pandèmia.

Fins ara, s’havia creat un comitè de gestió tècnic però no un de format específicament per científics.

La creació de l’organisme arriba el dia en què l’Estat ja acumula més de 1.300 morts i frega els 25.000 casos confirmats de la malaltia, segons les últimes dades que el Ministeri de Sanitat ha facilitat aquest migdia. En les últimes 24 hores han perdut la vida 324 persones i 2.125 han rebut l’alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona