Salut

TERÀPIES. Entitat de recerca

Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO)

Projecte: MSC1, un anticòs terapèutic anti-LIF, com a tractament potencial per a Covid-19.

Investigador: Joan Seoane.

Descripció: LIF és una molècula immunosupressora que s’ha trobat en nivells molt alts en alguns tumors, que impedeix que el sistema immunitari del pacient els destrueixi. També s’ha trobat que LIF s’indueix per alguns virus associats a tumors, i fins i tot en altres tipus d’infeccions. El projecte identificarà si el SARS-CoV-2 és un dels virus que utilitza LIF per evitar que el sistema immunitari dels malalts el reconegui. El laboratori ha desenvolupat en estudis anteriors un anticòs que ataca LIF en tumors (MSC1) i ja està en assajos clínics.

Impacte esperat: Si es confirma que el SARS-CoV-2 utilitza la molècula immunosupressora LIF es provarà si l’MSC1 també és eficaç contra la Covid-19. Això permetria atacar LIF amb un fàrmac antiviral bloquejant, de manera que el sistema immunitari del pacient podria detectar el virus i atacar-lo i impedir la infecció.

El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia és un centre Cerca centrat en la millora de la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament del càncer. El seu patronat està conformat per la Generalitat de Catalunya, la Fundacio Fero, la Fundació Cellex, la Fundació La Caixa i la Fundació BBVA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.