Salut

Es van reobrint les consultes externes a Blanes

Els hospitals de Blanes i Calella reobren progressivament les consultes externes, després que s’hagi reduït el nombre de casos de pacients amb coronavirus als dos centres. La represa del servei anirà en paral·lel a la recuperació de l’activitat més prioritària en l’atenció primària –als CAP i consultoris– i als centres de rehabilitació. Segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la mesura es porta a terme “dins d’uns criteris de màxima seguretat” per protegir els pacients i els sanitaris de la Covid-19. Els pacients amb visita programada hauran d’anar sols sempre que puguin –o com a màxim, amb un acompanyant–, hauran de dur mascareta, arribar puntuals per evitar fer servir la sala d’espera i rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb gel hidroalcohòlic abans i després d’entrar i sortir del centre.

Rebaixa dels preus dels casals d’estiu a Girona i Salt

epa

L’Ajuntament de Girona ha reduït un 25% el preu dels casals d’estiu, que tindran lloc durant els mesos de juliol i agost. El període de preinscripció serà del 15 al 24 de maig. Una altra novetat és que durant l’agost es triplicarà l’oferta de casals: es passarà dels dos programats del 2019 als sis d’aquest any. També l’Ajuntament de Salt aplicarà una reducció d’un 25% als preus dels casals municipals d’estiu. El període de preinscripcions serà del 19 al 25 de maig i, prioritàriament, s’haurà de fer al web www.viladesalt.cat. Els casals municipals saltencs s’adrecen a infants i joves des de P3 fins a segon d’ESO.

Torna l’activitat assistencial a l’Escala

epa

Des d’ahir dilluns, l’ABS de l’Escala ha iniciat la recuperació de l’activitat assistencial. Dos metges atenen els pacients però prioritzant trucades o videoconferències i només en els casos imprescindibles la cita serà presencial. Els vuit consultoris de la xarxa continuen tancats i l’atenció se centralitza al CAP Moisès Broggi de l’Escala, amb estrictes mesures de seguretat per als usuaris i els professionals, com ara la restricció de l’accés i de les sales d’espera. Es posen a disposició dels usuaris mascaretes i solució alcohòlica i s’ha reforçat la protecció dels treballadors amb panells de metacrilat al taulell.

Edició virtual del Shopping Nit del comerç d’Olot

j.c

L’Associació de Comerciants d’Olot, conjuntament amb l’Ajuntament i amb el suport de l’empresa Volcànic Internet, ha dissenyat una edició en línia del Shopping Nit. A les 8 del vespre de divendres que ve s’obrirà la plataforma www.olot.shopping, on durant 24 hores es podran adquirir productes de temporada dels comerços de l’ACO i del Mercat d’Olot amb ofertes i descomptes de fins a un 30%. Hi participaran un total de 42 establiments. Aquesta plataforma disposarà d’una única passarel·la de pagament. Per al lliurament de la compra es podrà escollir entre la recollida a la botiga o l’entrega a domicili.

El CAP Moisès Broggi,

a punt per rebre pacients


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa